Tipuri de anestezie folosite la naștere discutate la Festivalul Gravidelor

Tipuri de anestezie folosite la naștere discutate la Festivalul Gravidelor

Pe data de 28 iunie a avut loc a XVI- a ediție a Festivalului Gravidelor, organizată de revista Odoraș. Medicii invitați la eveniment, majoritatea obstetricieni-ginecologi, au informat graviduțele despre riscurile creșterii excesive în greutate în timpul sarcinii, suplimentele necesare care sunt recomandate de administrat și regulile importante care trebuie de respectat în perioada gravidității.

Medicul obstetrician-ginecolog, Valeriu Pădure, de la Institutul Mamei și Copilului, a povestit despre importanța calciului în timpul sarcinii. Medicul a menționat că în perioada gravidității se recomandă o doză zilnică de calciu de 1000-1500 mg. Calciul contribuie la dezvoltarea oaselor, danturii, musculaturii și nervilor.  În acest sens, medicul a recomandat produsul Davita Bone, care este un supliment de calciu pentru femeile însărcinate, da și pentru cele care își doresc să rămână însărcinate.

 

Medicul obstetrician-ginecolog, Tatiana Cebotari,  a vorbit despre igiena intimă în perioada sarcinii. Specialistul a îndrumat graviduțele să aibă mare grijă de igiena intimă în timpul sarcinii și după naștere, iar un produs potrivit este Epigen Gel, care conține doar componente naturale (fără săpun, coloranți și conservanți), micșorează riscul apariției candidozelor repetate, protejează și înlătură iritațiile locale.

 

Tema „Nașterea fără durere” a fost abordată de medicul anestezist-reanimatolog, Alexandru Mustață, din cadrul Spitalului Internațional Medpark. Medicul a specificat care sunt caracteristicile analgeziei ideale: tratament eficient al durerii, siguranță, efecte minime asupra procesului de naștere, efecte minime asupra fătului și nou-născutului și efecte minime asupra mamei (prurit, greață, vomă). Tehnicile de analgezie sunt: non-farmacologice (acupunctura, tehnici de respirație, masaj, aromaterapie, yoga, imersie în apă) și farmacologice (analgezice sistemice, oxidul nitric, analgezie epidurală).

 

Un moment special al serii a fost o frumoasă defilare a graviduțelor și a mămicilor cu fetițe, organizată de brandul Dammex. Participanții au avut ocazia să admire colecția nouă de costume de baie marca Dammex. Asortimentul Dammex include aproximativ 90 de modele proprii de costume de baie pentru doamne și domnișoare. Toate produsele Dammex sunt dezvoltate în Republica Moldova, confecționate exclusiv din materiale textile de origine italiană. Calitatea și rezistența costumelor de baie marca Dammex permite brandului să mențină un nivel înalt de popularitate și încredere în rândul clienților.

 

Despre cum putem menține procesul de lactație constant a vorbit reprezentantul medical, Daniela Caminschi. Aceasta a prezentat ceaiul HiPP pentru lactație, în granule și în pliculețe. Beneficiile ceaiului pentru stimularea lactației sunt: desfundă canalele lactogene, nu îngroașă consistența laptelui matern, ci doar stimulează procesul de lactație, nu conține conservanți, aromatizatori și este 100% natural.

 

Ulterior, au fost aleasă Regina Serii și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. Surprinzător pentru toți, graviduța care a devenit Regina Serii avea 42 de săptămâni de sarcină. Aceasta a primit mai multe daruri de la revista Odoraș și partenerii evenimentului.

 

Reprezentantul medical Sergiu Ioncu a prezentat produsul Bepanthen Unguent, care protejează eficient pielea de iritație de scutec și contra ragadelor mamare. Bepanthen Unguent asigură menținerea hidratării pielii, oferind condiții optime pentru refacerea pielii delicate a bebelușului. Cu un conținut de Provitamina B5 (panthenol), Bepanthen unguent a fost creat special pentru a susține refacerea naturală a pielii, menținând-o hidratată, moale și catifelată.

 

Reprezentantul medical, Zinaida Ungureanu a prezentat un produs special conceput pentru pregătirea mamelonului înainte de sarcină – Multi-Mam Balm. Anume acest produs protejează mameloanele înainte și după alăptare, previne ragadele mamare, hidratează și păstrează pielea în stare elastică și sănătoasă. Multi-Mam Balm este un produs natural, hipoalergenic și inofensiv pentru copil.

 

Medicul obstetrician-ginecolog, Diana Mitriuc, a menționat că creșterea medie în greutate în timpul sarcinii este de 11,5 kg până la 12,5 kg, iar adaosul ponderal depinde de greutatea dinaintea sarcinii. De asemenea, medicul a recomandat graviduțelor să aibă 5 mese mici pe zi: mic dejun, gustare la mijlocul dimineții, prânz, gustare la mijlocul după-amiezii și cina. Un supliment alimentar care furnizează micronutrienți indispensabili pentru femeile însărcinate, care alăptează sau care doresc să rămână însărcinate este Ogestan. Acest produs include următoarele suplimente: iod, vitamina B9, vitamina D3, acizi grași Omega-3. Ogestan este recomandat de medic deoarece conține tot ce este important pentru sănătatea mamei și a copilului.

 

Reprezentantul medical Lilia Lazari a prezentat produsul Lactobex, recomandat pentru menținerea microflorei intestinale și stimularea sistemului imunitar. Lactobex normalizează activitatea intestinului și ajută la reducerea senzației neplăcute de disconfort; favorizează păstrarea sănătății intestinului, elimină substanțele nocive; formează și dezvoltă microflora intestinală favorabilă și restabilește echilibrul după utilizarea antibioticelor și chimioterapeuticelor.

 

Despre suplimentul alimentar Eubiotic Baby a vorbit reprezentantul medical Elena Lavreniuc. Eubiotic Baby este o combinație din cele mai studiate tulpini probiotice din lume, special concepută pentru bebeluși încă din prima zi de viață, cu indicații în: reducerea riscului apariției diareii și a altor probleme digestive cauzate de dezechilibrul florei intestinale în urma consumului de antibiotice, reducerea riscului apariției și severității colicilor și reducerea riscului apariției și severității dermatitei atopice.

 

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe 9 iulie, tema de bază a Șezătorii Mamelor va fi „Vacanțele și copiii”, înregistrează-te gratuit AICI.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu