Vezi cum te poți distra de 8 martie și ce evenimente sunt organizate la Chișinău

Vezi cum te poți distra de 8 martie și ce evenimente sunt organizate la Chișinău

 

Ziua de 8 martie este una deosebită pentru femeile din întreaga lume. Pentru ca reprezentatele sexului frumos să se simtă răsfățate și iubite în această zi, ele nu trebuie să stea acasă, ci să petreacă timpul frumos în oraș, la teatru, la concert, la restaurant sau la orice alt eveniment organizat.

Pentru a-ți ușura căutările, noi am selectat ce evenimente vor avea la Chișinău. Pe lângă cele propuse de noi, ținem să vă informăm că multe din restaurantele de la noi au pregătit un program special pentru femei.

 

Ask a Mom March 8 Brunch

Când?  8 martie; 11:00 – 15:00

Unde? CODRU Hotel & Restaurant; str. 31 August, 127

Ask a Mom vă invită la un Brunch de Familie cu ocazia zilei de 8 Martie. Un cadou superb pentru o femeie, soție, mamă, bunică! Sunteți așteptați împreună cu toată familia să petreceți  această zi în sânul comunității Ask a Mom! Va fi un Brunch în stil buffet all inclusive, și copiii vor avea buffetul lor separat, meniul fiind unul foarte divers. Părinții vor avea parte de o atmosferă plăcută, muzică live alături de Laura Bodorin, cu multe surprize din partea partenerilor. Copiii se vor putea distra în sala separată. Detalii AICI.

 

Marș de 8 martie: NU înseamnă NU

Când?  8 martie; 12:00 – 16:00

Unde? Magazinul Unic; bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 8

Grupul de Inițiative Feministe din Moldova în colaborare cu Plaztforma și Asociațiile Oberliht și GENDERDOC-M organizează în data de 8 martie, 2017, marșul feminist cu titlul „NU înseamnă NU”. 
Marşul va începe la ora 12:00, având ca punct de pornire magazinul Unic, cu traseul: bd. Ștefan cel Mare, scuarul Teatrului de Operă și Balet. Durata marșului este estimată la două ore. Detalii AICI.

 

Mama de Oscar

Când?  8 martie; 13:00 – 16:00

Unde? Arcul de Triumf din Chișinău; Piața Marii Adunări Naționale

Organizatorii își doresc ca în această zi mai deosebită să mulțumim așa cum o știm mai bine - printr-o îmbrățișare, printr-un zâmbet sau dăruind o floare - celor care ne-au crescut, îngrijit, răbdat, iubit și ne-au învățat să devenim oameni. Pe data 8 Martie, AMiCUS Chișinău invită pe toți care au fost și sunt copii, să înmâneze Oscarul unei persoane demne de această nominalizare, iar pe Mame le invităm să pășească cu mândrie pe covorul roșu. Detalii AICI.

 

Basarabia FOLK, ediția a II-a

Când?  8 martie; 17:00 – 20:00

Unde? Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”; str. Mitropolit Varlaam, 78

Sunteți invitați să petreceți o seară de neuitat în compania muzicii Folk. Participă: Iurie Sadovnic Orheianu, Viorel Burlacu, Maria Mocanu, Victor Buruiana, Paul Arva, Natalia Croitor, Vasile Lupu-Cetireanu. Surpriza serii - unul din reprezentanţii vechiului folk din România. Detalii AICI.

 

Spectacol de balet „Lacul Lebedelor”

Când?  8 martie; 18:00

Unde? Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Lacul Lebedelor de Piotr Ceaikovski. Balet în patru acte, în rolurile principale - Invitații speciali: DINU TAMAZLACARU (Moldova - Germania) și OLGA SCHELPANOVA (Rusia). Detalii AICI.

 

Concert de 8 Martie! Alex Calancea și Prietenii & RUPT

Când?  8 martie; 18:00 – 21:00

Unde? Palatul Național „Nicolae Sulac”; str. A. Pușkin, 21

Vino pe 8 martie la Palatul Național „Nicolae Sulac” să-i aduci un omagiu femeii împreună cu Alex Calancea și Prietenii: Viola, Nicoleta Gavriliță, soprana Mariana Bulicanu, câștigătoarea XFactor Olga Verbițchi, Adrian Ursu, Guz, Gicu Cimbir, Ion Razza, Frații Vasile și Vitalie Advahov. Un concert inedit, cu cele mai îndrăgite momente culese din show-urile lui Alex Calancea. Supriza serii – neîmblânzitul RUPT – o revenire spectaculoasă! Detalii AICI.

 

Ziua Femeii la Teatrul Naţional Eugene Ionesco

Când?  8 martie; 18:30 – 21:30

Unde? Teatrul Eugene Ionescu; bd. Grigore Vieru, 11

Pe 26 decembrie 1993, pe scena Teatrului Eugene Ionesco, avea loc premiera comediei „CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. Din 2013, coana Chirița este a lui Valeriu Pahomi. Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din R. Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 23 de ani. Detalii AICI.

 

Spectacolul „Madame Bovary”

Când?  8 martie; 18:30 – 20:00

Unde? Teatrul Studio Geneza Art; str. Alexei Mateevici, 109/1

Teatrul Geneza Art prezintă spectacolul „Madame Bovary” după celebrul roman cu același titlu de Gustave Flaubert. „Ador istoriile care se citesc cu sufletul la gură, care-ți fac teamă. Detest eroii banali și sentimentele potolite... așa cum sunt în viață.” În roluri: Daniela Burlaca, Boris Cremene, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian, Radmila Popovici, Ștefan Bouroșu, Andrei Malcoci, Adriana Bîtcă, Alina Zmeu, Ana-Sia Cărăuș, Doina Tosca. Detalii AICI.

 

Star Wars: The Pussy Strikes Back la Spălătorie

Când?  8 martie; 21:00 – 04:00

Unde?  Spălătorie; str. Mihai Eminescu, 72

Cu mult timp în urmă într-o galaxie foarte, foarte îndepărtată… Episodul V (V for Vulva). Este o perioadă neagră pentru Feminism. Deși Steaua Misoginiei a fost distrusă, trupele imperiale au alungat forțele feministe din baza lor secretă urmărindu-le prin toată galaxia. Scăpând de temuta Flotă Patriarhală, un grup de luptătoare și luptători pentru libertatea femeilor, condus de Prințesa Leia Organa, au stabilit o nouă bază secretă pe îndepărtata lume a jinului de pe planeta Moldova. Maleficul lord Domnul Sexist, obsedat de căutarea nodului în papură, a trimis mii de sonde teleghidate în cele mai îndepărtate colțuri ale spațiului. Doar că de data această The Pussy Strikes Back! Music powered by feminist vibes. Intrare: 8 MDL (banii adunați vor merge pentru o cauză de caritate). Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalul Feminist 2017. Detalii AICI.

 

Spectacolul „Casa mare”

Când?  8 martie; 18:00

Unde?  Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Legendara „Casa Mare” a lui Ion Druță revine pe scena Naționalului de la Chișinău în regia edificatoare a lui Alexandru Cozub. Casa Mare simbolizează colţişorul sufletului unde omul își păstrează ce are mai curat şi mai nobil. Cu o încărcătură profund poetică, capodopera a lui Ion Druță are și o linie bogată de subiect, Casa Mare fiind deopotrivă simbol al fericirii şi al deznădejdii. Detalii AICI.

Foto: Facebook.com; 4kphoto.net

Adaugă comentariu