Zeci de mămici, dar și tătici, s-au adunat la o șezătoare. Vezi ce au făcut!

Zeci de mămici, dar și tătici, s-au adunat la o șezătoare. Vezi ce au făcut!

„Șezătoarea Mamelor” este un eveniment devenit deja tradiție pentru femeile ce își doresc să fie mai bune și mai informate pentru copiii sau viitorii lor copii. La cea mai recentă ediție, însă, au fost prezenți și mai mulți tătici. Aceștia au dat o notă inspirată evenimentului, mai ales că unii dintre ei au defilat pe scenă, alături de fiii lor.

 

Evenimentul din 21 martie a fost deosebit, deoarece pe lângă zecile de mame venite la eveniment, au fost prezenți și mai mulți tătici mândri de băieți, aleși în cadrul concursului organizat de Odoras.md – „Sunt ca tatăl meu”. Ei au defilat pe scenă, în ținute asemănătoare, mândri și semeți. Cele care și-au înscris băieții la concurs au fost mamele, care de această dată le-au ținut pumnii dincolo de „podium”, cu mii de emoții și camerele video pornite. Tăticii au fost răsplătiți cu daruri frumoase de la Jonzac.

 

Dincolo de partea de „divertisment”, evenimentul a fost informativ și util părinților, datorită discursurilor unor medici de nota 10.

Larisa Crivceanscaia, medic pediatru, şefa Secţiei Reanimare a Institutului Mamei şi Copilului, a vorbit despre infecțiile respiratorii acute la nou-născuți și sugari. Medicul a vorbit despre simptome și tratament, dar a oferit și multe sfaturi. Spre exemplu, pentru a scădea febra, medicul a recomandat dușul abia călduț, eliberarea copilului de haine, aerisirea camerei, administrarea de lichide și alăptarea. Contraindicată fiind fricționarea pielii copilului cu alcool sau oțet. Chiar dacă pentru moment procedura ar putea scădea febra, aceasta poate intoxica organismul. De asemenea, nu se recomandă paracetamolul bebelușilor, ci medicamentele ce conțin ibuprofen, pentru a scădea temperatura. Un medicament recomandat de medic atât în tratamentul infecțiilor virale și gripei, cât și în profilaxia acestora este Anaferon, care nu afectează imunitatea copilului, ci dimpotrivă, îl ajută să lupte și să-și formeze anaferonul propriu. Un articol complex cu sfaturile medicului citiți AICI.

 

Despre „Farmacia de acasă a unui copil de până la 6 ani”, ce trebuie să conțină aceasta și care sunt cele mai frecvente afecțiuni în primii ani de viață a vorbit Corneliu Bîlici, director executiv Heel Moldova. Acesta a prezentat conținutul unei truse farmaceutice, care trebuie să fie prezentă în fiecare familie și a menționat mai multe medicamente naturale, ale companiei Heel, care sunt pe larg apreciate de mămici, cum ar fi: Traumel - gelul extrem de util în cazul micilor traume ale copiilor, Engystol - produs homeopatic care te ajută să previi și să treci mai ușor peste viroze și gripă, Nux vomica-Homaccord – util în cazul dereglărilor gastrointestinale și vomei la copii, Nervoheel – pentru liniștire etc.

 

Despre ingiena intimă în timpul sarcinii a discutat Dorina Darii, medic obstetrician-ginecolog la Spitalul Nr.1 Medicul a menționat că în timpul sarcinii, zona genitală a femeii este predispusă la schimbări și sensibilitate, de aceea viitoarele mămici trebuie să le accepte ca pe ceva normal, dar să se adreseze regulat la medic. Ginecologul a îndemnat mamele să mențină mereu igiena corectă a zonei intime, fără a face experimente și spălături vaginale cu diferite soluții, ceaiuri etc, ci doar baie cu apă și soluții special destinate îngrijirii. „Epigen gel” este un produs eficient, sănătos, testat de dermatologi, care nu afectează sănătatea zonei intime, inclusiv în sarcină, ci dimpotrivă, oferă îngrijire și protecție.

 

Nelea Rusu, Area Manager al Companiei Sodimed, a prezentat o campanie socială organizată de Marimer, numită „Ajută-l și pe el să fie un copil fericit”. Cumpărând orice spray Marimer, în perioada 1 martie-30 aprilie, în rețeaua de farmacii Felicia, poți bucura copiii orfani cu un spectacol deosebit la Delfinariu. În plus, toți cei care se vor implica în campania respectivă vor participa la o tombolă.

 

La fiecare ediție, viitoarele mămici au parte de surprize. Gravidele cu mai mult de 37 de săptămâni au fost „medaliate” cu suzete NUK și au primit daruri utile, iar gravida cu cel mai mare termen de sarcină a fost „petrecută la maternitate” cu o cutie întreagă cu daruri, oferite de Fundația Edelweiss și partenerii evenimentului. Participantei cu cel mai mic termen de sarcină i s-a oferit un tort de la Sweet Michelle și i s-a urat un început dulce de sarcină. 

 

Nelipsit a fost târgul cu produse utile pentru mămici, la care au fost prezenți: Chicco, Equillibra, Ivatherm, Numis Med, Klorane Bebe, PolPharma, Labormed, Similac, Dr Frei, Olga Colun Craveţ - jucării hand made, Editura Prut InternationalWomar Zaffiro – slinguri și produse pentru bebeluși, Levante, Mama Box – cu genți pentru maternitate, Vinamex.

 

La Fourchette mămicile au putut servi prăjituri Sweet Michelle, Ceaiuri Poienele Moldovei, Apa Bucovina, piureuri Tedi. Toate mamele au primit daruri de la partenerii evenimentului și au participat și la o tombolă cu super premii.

 

Următoarea ediție a Șezătorii Mamelor va avea loc la 31 martie 2017. Detalii AICI.

 

FOTOGRAFII de: Nadejda Bilsagaev, Ion Pleș, www.edelweiss.md 

 

Adaugă comentariu