Întâlnirea cu ABSOLVENȚII. În restaurant sau în instituțiile de învățământ?

Întâlnirea cu ABSOLVENȚII. În restaurant sau în instituțiile de învățământ?

În acest sfârșit de săptămână, o bună parte din populația Chișinăului și nu doar, au sărbătorit ÎNTÂLNIREA CU ABSOLVENȚII. O zi specială, în care foștii colegi își dau întâlnire, după mai mulți ani în care nu s-au văzut. De cele mai multe ori aceste întâlniri au loc într-un local select din Capitală, cu sau fără prezența foștilor profesori. Foarte puțini sunt din cei care în acestă zi merg la școala sau liceul unde au absolvit. DAR CE PĂCAT!!!

În unele licee și școli, elevii, dar mai cu seamă profesorii, se pregătesc cu multă speranță și dedicație pentru fiecare absolvent. Scenarii complexe, recitaluri de suflet, cântece și dansuri, invitați speciali și decoruri pregătite de elevi se revarsă ca o avalanșă de amintiri din trecut peste sălile de clasă și holurile instituțiilor de învățământ. Iar ochii profesorilor... a acelor profesori care au educat sute de elevi și au adunat zeci de clase de absolvenți... păstrează atâta speranță, dor și așteptare, că nu poate fi descrisă în cuvinte. Fiecare absolvent, care revine după 5, 10, 15, 20 de ani la întâlnirea cu foștii profesori, aprinde o scânteie în ochii lor și le dăruie acea liniște sufleteasc pe care o caută ajunși în toamna vieții.

Asta am realizat și eu după 17 ani de absență de pe holurile liceului teoretic „Vasile Alecsandri”. Revenirea aici a fost ca o mașină a timpului. Amintirile s-au înșirat în fața ochilor și profesorii cu zâmbetul senin ne-au condus în sala festivă, unde au recitat, au cântat și au dansat pentru cei câțiva zeci de absolvenți, care au venit să mențină flacăra vie a speranței lor... a speranței în noile generații.

Plecăciune tuturor profesorilor, în special celor care de peste 20 de ani își așteaptă absolvenții în fiecare an, în prima sâmbătă din februarie...

Acum rămâne tuturor să decidă unde merg la anul să sărbătoreasca Întâlnirea cu Absolvenții -  la restaurant sau acolo, de unde de fapt, începe viața de adult.

Natalia Bodiu,

redactor revista Odoraș,

fotograf  Studio Foto d`Or.

Promația 2000, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

Adaugă comentariu