A decedat și al doilea copil din familia intoxicată cu ciuperci

A decedat și al doilea copil din familia intoxicată cu ciuperci

După ce câteva zile în urmă a decedat un băiețel de 4 ani intoxicat cu ciuperci, iar sora sa și părinții au ajuns în stare gravă la spital, aflăm că și fetița s-a stins din cauza intoxicației.

Copilul de opt ani care s-a intoxicat cu ciuperci împreună cu toată familia s-a stins la spital. Asta după ce starea fetei, care era critică, s-a înrăutăţit. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei şi Copilului, Maxim Cazacu. 

În seara zilei de 12 iulie, şi fratele de patru ani al copilei a decedat intoxicat cu ciuperci, după câteva zile de comă. La spital a ajuns şi mama copiilor care actualmente este internată la Spitalul „Sfântă Treime” din Chişinău. Tatăl copiilor a refuzat internarea pentru că se simţea mai bine.

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Spitalului „Sfântă Treime”, Alina Siroşenco, a declarat că starea femeii este medie gravă, însă funcţiile organismului se restabilesc. Femeia este supusă continuu tratamentului, este conştientă, se poate deplasa şi alimenta de sine stătător, dar încă nu se pot da prognoze privind externarea sa.

Patru membri ai unei familii din raionul Floreşti au ajuns la spital, acum o săptămână, după ce s-au intoxicat cu ciupercile pe care le-au cules din pădure.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, pe parcursul anului curent, au fost înregistrate 41 de cazuri de intoxicaţie cu ciuperci, cu implicarea a 39 de bolnavi din Floreşti, Donduşeni, Orhei, Chişinău, dintre care şapte copii.

 

Sursa: timpul.md

Foto simbol: visti.ks.ua

Adaugă comentariu