Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

A născut gemene care au doi taţi diferiţi

A născut gemene care au doi taţi diferiţi

S-a întâmplat în SUA, în New Jersey. Descoperirea a avut loc în timpul unui proces de judecată, în care femeia îşi acuza fostul că nu a plătit pensia alimentară. Testul ADN însă a scos la iveală faptul că bărbatul în cauză era tatăl doar a uneia dintre gemene, iar cealaltă are un alt tată. Cum este posibil?

Doctorul Karl-Hanz Wurzing, expert în ADN, a declarat că două ovule au fost fecundate de doi taţi diferiţi în timpul aceluiaşi ciclu. Potrivit unui studiu academic, pe care l-a publicat în 1997, este posibil ca un astfel de caz să apară în 1 din 13.000 procese de paternitate. Procesul prin care două ovule sunt fecundate de sperma de la doi taţi diferiţi apare în aproximativ 2,4% din gemenii testaţi. Se întâmplă când femeia întreţine relaţii cu doi bărbaţi diferiţi în aceeaşi săptămână şi corpul său eliberează două ovule în acelaşi ciclu menstrual, iar bărbaţii fertilizează câte unul. Intervalul de timp pentru fecundare este de 5-7 zile.

Mama gemenelor a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu doi parteneri în intervalul aceleaşi săptămâni, iar acum fostul ei iubit plăteşte pensia alimentară numai pentru una dintre cele două gemene.

Foto: lovethispic.com

 

 

Share:

Articole recomandate