Când va fi lansat Târgul de Crăciun din Chișinău

Când va fi lansat Târgul de Crăciun din Chișinău

Târgul de Crăciun va fi lansat oficial la 24 decembrie, a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, scrie zdg.md

„În scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac” lucrările sunt în toi. Peste câteva zile vom lansa Târgul de Crăciun, care este parte componentă a sărbătorilor organizate de Guvernul R. Moldova și Ministerul Culturii.

Târgul de Crăciun va fi lansat oficial pe 24 decembrie, cu numeroși artiști care vor evolua în scenă. Ne vom strădui să aducem cât mai multă lume din teritoriu, care să vină la Chișinău și să evolueze pe scena Târgului de Crăciun. În cadrul Târgului de Crăciun vor exista 22 de căsuțe care vor fi puse la dispoziție pentru agenți economici, meșteri populari, producători locali. 

Sărbătorile de iarnă, conform prevederilor, vor avea loc până pe 9 ianuarie”, a menționat Sergiu Prodan.

Ministrul Culturii a mai spus că vizitatorilor târgului nu li se va solicita să prezinte dovada vaccinării.

„Vom asigura ca toți cei care primesc musafirii în Târgul de Crăciun să aibă dovada vaccinării, dar nu vom cere această dovadă de la cei care vor veni cu familiile să viziteze Târgul de Crăciun”.

Cabinetul de miniștri a alocat 8,5 milioane de lei pentru organizarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă în perioada 24 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat miercuri, 8 decembrie, de Guvern. 

Adaugă comentariu