Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Circa 5 mii de copii nu au fost admiși la școală deoarece nu au vaccinul ROR

Circa 5 mii de copii nu au fost admiși la școală deoarece nu au vaccinul ROR

4935 de elevi din clasele primare, gimnaziale și de liceu nu au voie să frecventeze școala din cauză că nu sunt vaccinați împotriva rujeolei. Dintre aceștia, 1941 au fost, totuși, imunizați recent, însă vor fi nevoiți să stea acasă timp de 15 zile. În același timp, 2477 de părinți refuză să le administreze copiilor vaccinul din diverse motive. Datele sunt oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, informează sanatate.info.

Deși nu trebuie admiși în instituțiile de învățământ școlar, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu poate spune cu certitudine dacă toți cei aproape 5 mii de elevi stau acum acasă sau nu, pentru că nu are pârghii de verificare.

Potrivit raportului prezentat de Ministerul Educației, cei mai mulți copii nevaccinați împotriva rujeolei sunt la Anenii Noi - 913.  La Chișinău nu sunt imunizați 890 de copii, la Bălți - 811 copii, la Cahul - 328 de copii, la Sângerei – 310, iar la Hâncești - 168. Cei mai puțini elevi nevaccinați sunt la Taraclia – doar 3.

Tot din datele prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, aflăm că 7 elevi au fost depistați fiind bolnavi de rujeolă. Dintre aceștia patru sunt din raionul Ungheni, doi - din Cahul și unul - din Cantemir. Numărul copiilor nevaccinați care nu trebuie să fie admiși la școală - 4.935, ceea ce înseamnă 1,5% din numărul total de 321.717 de elevi.

Printre cele mai dese motive invocate de părinții care refuză imunizarea copiilor sunt:

1.religia

2. informațiile negative despre vaccinuri apărute în presă

3. starea nesatisfăcătoare de sănătate a copiilor sau contraindicațiile.

 

Informații: sanatate.info

Foto: alobacsi.com

Share:

Articole recomandate