Copilul de 2 ani, bătut până la comă de mamă și de iubitul ei, a intrat în moarte cerebrală

Copilul de 2 ani, bătut până la comă de mamă și de iubitul ei, a intrat în moarte cerebrală

Copilașul de doi ani din județul Neamț (România), care a ajuns marți seară în comă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași (România), nu mai are nici o șansă să-și revină, potrivit medicilor care au anunțat azi că băiatul a intrat în moarte cerebrală. Mama și iubitul ei, acuzați că l-au bătut cu brutalitate, sunt acum în arest preventiv, scrie libertatea.ro

„În acest moment s-a constatat moartea cerebrală a pacientului în vârstă de 2 ani transferat de la Neamț. Din punct de vedere medical, nu mai putem spera la nicio îmbunătățire”, a declarat dr. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Băiețelul a ajuns la spital după ce a fost bătut de mama lui, în vârstă de 20 de ani, și de iubitul acesteia, de 17 ani. Chiar ei au sunat la 112, când au văzut că minorul și-a pierdut cunoștința.

„Cu durere în suflet vă transmitem faptul că pacientul de 2 ani de la Neamț este în moarte cerebrală”, au transmis, în această dimineață, reprezentanții Spitalului de Copii din Iași. Copilul nu poate fi însă deconectat de la aparate, pentru asta fiind nevoie de acordul părinților.

„Părinții nu își pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menținere a funcțiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de sursele copilului în cât timp va surveni decesul”, a declarat dr. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Surse judiciare au explicat pentru Libertatea că agravarea stării de sănătate a copilului va duce, cel mai probabil, și la schimbarea încadrării juridice pentru părinți, care urmează să fie cercetați pentru fapte ce presupun pedepse mai mari.

Adaugă comentariu