Detalii în cazul micuțului vândut de părinți. Tatăl acestuia a fost reținut de polițiști

Detalii în cazul micuțului vândut de părinți. Tatăl acestuia a fost reținut de polițiști

Trei persoane, printre care și tatăl copilului nou-născut, depistat ieri în punctul de trecere a frontierei de stat „Leușeni”, au fost reținute, iar procurorii au intentat dosar penal pe marginea acestui caz. Amintim că poliția a reținut ieri în vamă un automobil în care se afla un copil de 12 zile care a fost vândut de părinți unui cuplu din Germania.

Reținerea a avut loc după ce ieri, 15 februarie, pe sensul de ieșire din R. Moldova, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de ieşire din ţară trei persoane - doi bărbați cu dubla cetăţenie a Moldovei și României şi o cetăţeană a Germaniei, care aveau cu ei un copil născut în urmă cu 12 zile. Persoanele aflate într-un automobil înmatriculat în Germania, nu sunt rude cu copilul, iar unul dintre pasageri deținea consimțământul tatălui copilului autentificat notarial de plecare cu scop de odihnă în țările Uniunii Europene. 

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă a Departamentului Poliției de Frontieră, formată din ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigații, care au constatat că cetățeana Germaniei, în vârstă de 38 de ani, originară din Kazahstan, a încercat să scoată ilegal din țară un copil născut prematur în data de 3 februarie curent. 

În cadrul investigațiilor preliminare, a fost stabilit că bebelușul provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Mama acestuia, o femeie în vârstă de 26 de ani, mai are alți trei copii minori. În prezent, aceasta se află internată într-un spital din Chișinău. Tatăl copilului, în vârstă de 28 de ani, a fost certat cu legea, fiind deținut în penitenciar pentru tâlhărie. Ambii părinți sunt originari din Bălți. 

Copilul a fost plasat în Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chișinău și se află într-o stare satisfăcătoare. 

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de scoatere ilegală a copiilor din țară, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani. Cele trei persoane, cetățeana străină, șoferul și tatăl copilului au fost reținute pentru 72 de ore. 

În prezent, un grup de lucru format din reprezentanții Departamentului Poliției de Frontieră al MAI, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze speciale, Centrului de Combatere a traficului de persoane, investighează cazul și întreprind măsurile necesare pentru a identifica toate circumstanţele comiterii infracţiunii.  

 

Mai jos vedeți un video de la fața locului.

Adaugă comentariu