Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

”Eroul nopții”, băiețelul ucrainean care a trecut singur granița în Slovacia, și-a regăsit mama

”Eroul nopții”, băiețelul ucrainean care a trecut singur granița în Slovacia, și-a regăsit mama

Hassan, băiețelul de 11 ani care a ajuns de unul singur în Slovacia, după ce a părăsit Zaporojie, oraș bombardat în Ucraina, s-a reunit cu mama lui după aproape o săptămână de la despărțirea dureroasă. Acum, povestea extraordinară a acestei familii face înconjurul lumii, scrie observatornews.ro

Nu este pentru prima dată când familia lui Hassan fuge de război. Cu ani în urmă, ei au fost nevoiți să părăsească brusc Siria. Tatăl băiețelului nu a supraviețuit, așa că femeia și-a luat copiii și s-a stabilit în orașul ei natal din Ucraina. Acum, după câțiva ani, familia s-a văzut nevoită să fugă din nou.

Cele trei surori ale lui Hassan au fost primele care au plecat din Ucraina la fratele lor cel mare, în Bratislava, unde acesta învață. A urmat Hassan, iar povestea călătoriei lui a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume. 

Familia lui Hassan a fugit de războiul din Siria, în urmă cu mai mulți ani

Mama lor a rămas în Ucraina, unde avea grijă de bunica cu probleme de sănătate. Însă amenințarea bombardamentelor rusești a convins-o pe femeie să încerce măcar să plece din țara devastată de război. După o călătorie solicitantă cu trenul de evacuare, cele două femei și câinele familiei au reușit să ajungă în Slovacia.

Femeia a spus că a fost dificil să călătorească cu trenul din Ucraina, dar a trebuit să facă asta ca ”familia noastră să poată fi din nou împreună”. ”Am pierdut tot ce aveam, dar suntem sănătoși”, a spus ea.

Povestea călătoriei lui Hassan a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume

Povestea lui Hassan a fost postată sâmbătă pe pagina de Facebook a ministerului alături de mai multe fotografii. Autorităţile slovace informează că, datorită informațiilor scrise pe mâna băiatului și pe o hârtie care era împăturită în pașaportul acestuia, personalul de la graniță a putut lua legătura cu rudele băiatului din Slovacia, care au putut apoi să vină să-l ia de la vamă.

"A cucerit pe toți cu zâmbetul, neînfricarea și determinarea lui demnă de un adevărat erou", se spune în declarație.

 

Sursa foto:observatornews.ro

 

Share:

Articole recomandate