Gheorghe Urschi este astăzi omagiat. Artistul este felicitat foarte inedit

Gheorghe Urschi este astăzi omagiat. Artistul este felicitat foarte inedit

Renumitul umorist moldovean, Gheorghe Urschi, este astăzi sărbătorit. Domnia sa a făcut 69 de ani și colegii, dar și admiratorii, merg la casa dumnealui ca să-i ureze „La mulți ani”.

„La mulți ani maestre Gheorghe Urschi!”, a scris pe pagina sa de facebook interpretul Costi Burlacu. Acesta a adăugat că dimineața a început frumos - cu lăutari, flori și daruri pentru marele artist al neamului. „Sunt fericit că am avut ocazia să evoluăm împreună la multe spectacole prin țară, iar drumul încolo și înapoi doream să dureze o veșnicie pentru că nu mă săturăm să vă ascult. Frumoase amintiri... am învățat multe de la DVS”, scrie în mesaj.

Marele Gheorghe Urschi le-a spus oaspeților că are 70 minus 1 ani, și că e la pensie, are dreptul la odihnă.

Și interpreta Mariana Mihăilă a scris pe facebook că a fost la aniversarea 70 minus 1 a Regelui umorului din Republica Moldova. „L-am îmbrățișat cu drag și i-am dorit putere și sănătate! Maestre, noi vă iubim!”, scrie în mesajul interpretei.

Gheorghe Urschi s-a născut la 18 ianuarie 1948 în Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești.  Este supranumit „regele umorului moldovenesc” sau „Regele umorului din Republica Moldova”. În iunie 2011 a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare. La 20 iulie 2012, Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. Pe 18 ianuarie 2014, de ziua sa de naștere, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău. Gheorghe Urschi are două fiice, Laura și Liliana. 

 

Foto: Facebook/Mariana Mihăilă, Costi Burlacu

Adaugă comentariu