Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O fetiţă de doi ani a fost înghețată pentru a putea „învia”

O fetiţă de doi ani a fost înghețată pentru a putea „învia”

Un copil de doi ani, o fetiţa thailandeză, este cea mai tânără persoană supusă îngheţării criogenice. Mai clar, creierul ei va fi conservat după moarte, în speranţa că ar putea fi readusă la viaţă.

Fetiţa pe nume Matheryn  a dezvoltat o formă extrem de rară de cancer cerebral. La vârsta de numai doi ani,  copila a murit, relatează playtech.ro. Împreună cu părinţii, medicii şi inginerii medicali au luat o decizie care îi oferă lui Matheryn speranţa unei alte vieţi. “Din prima zi în care Einz s-a îmbolnăvit, mi-a venit această idee de a face ceva mai inovativ pentru ea, ceva care o va putea salva, ceva la ce a ajuns cel mai recent omenirea”, mărturiseşte tatăl fetiţei, Sahatorn Naovaratpong.

Ideea lui constă în a o conserva pe micuţa Einz prin intermediul tehnologiei cunoscuta drept criogenizare. Corpul sau, în cazul de faţă, creierul, va fi pus într-o cameră congelată bine şi păstrat acolo până atunci când, într-un viitor,tehnologiile medicale avansate vor permite să o învie pe Einz. Pentru asta îi va fi creat un nou corp.

“Savanţii sunt convinşi 100% că asta se va întâmpla odată, doar că nu ştiu exact când”, spune tatăl copilului. Cel mai greu a fost să accepte familia această idee, dar starea de sănătate a copilei care se agrava pe zi ce trece i-a convins.

O echipă specială de la Alcor a fost trimisă în Thailanda să supravegheze faza iniţială de răcire a corpului. După ce a fost pronunţată moartea, echipa de la Alcor şi-a început activitatea numită “crioprotecţie” prin eliminarea fluidelor corpului şi, înlocuindu-le cu lichide anticongelate ce conţin particule cu o temperatură de -120 de grade Celsius, care permit corpului să îngheţe fără că ţesutul să fie distrus la scară largă şi fără să formeze gheaţă.

“Dragostea noastră pentru ea ne-a împins să ne legăm de acest vis al ştiinţei. Cu siguranţă, societatea noastră înaintează spre un fel de gândire care va putea accepta asta”, menţionează tatăl fetiţei thailandeze al cărei creier a fost criogenat.

 

Foto: krone.at

Share:

Articole recomandate