O vacanţă în Grecia pentru copiii din centrele de plasament din Republica Moldova

O vacanţă în Grecia pentru copiii din centrele de plasament din Republica Moldova

Vor merge pentru prima dată pe litoral. Este vorba despre 27 de copii din şapte centre de plasament din Republica Moldova. Pe durata a zece zile, aceştia vor avea parte de o vacanţă în Grecia. Cazarea şi mesele sunt asigurate de partea elenă, iar transportul este oferit de Fundaţia „Open Gates”, relatează trm.

Majoritatea copiilor din centrele de plasament nu au fost niciodată peste hotare. Ei speră că această călătorie va fi una memorabilă. 
VOX: „Niciodată nu am fost la mare. Am emoţii, dar, în fine, cred că va fi ceva frumos şi interesant”. „Prima dată mă duc în Grecia, sunt bucuros că mă duc în altă ţară”. „Mie o să-mi fie interesant să văd munţii, că sunt frumoşi... pe fotografie ”

Galina Agheţ este una din cei şapte însoţitori ai copiilor, ce vor avea grijă de siguranţa lor: „Însoţesc şapte copii de la Ştefan Vodă şi doi de la Olăneşti”. 

Copiii vor vizita localităţile Melisiatica şi Maraton. Ei au fost selectaţi în baza unor criterii de performanţă, stabilite de Fundaţia "OPEN GATES". 

Natalia Grigorjevschi-Braga, fondatoare „Open Gates”: „Sunt cei mai activi copii, care s-au implicat în cursul de limbă engleză, cursuri de comunicare”. 

 

 

Sursa foto: stiri.md

Adaugă comentariu