Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Specialiștii au descoperit regimul lui Iisus Hristos

Specialiștii au descoperit regimul lui Iisus Hristos

Specialiștii în studierea Bibliei și a istoriei au descifrat din scriptură și din informațiile scrise mai bine de 2 mii de ani în urmă în ce consta masa lui Iisus Hristos. Din cele descrise este clar că Mântuitorul se alimenta sănătos.

În mare parte, alimentele consumate în perioada când Iisus Hristos era pe pământ sunt grâu și alte cereale, fructe şi legume crescute natural. Dieta lui Iisus, dar şi a celorlalţi oameni de atunci era formată mai mult din vegetale proaspete, căci nu existau frigidere. Potrivit portalului clickpentrufemei.ro, în Biblie există versete care menţionează că Iisus şi Apostolii Săi consumau multă pâine din cereale, vin şi fagure de miere.

Pâine

A fost consumată în timpul Cinei Celei de Taină. Pâinea din grâu conține vitamine, minerale și fibre necesare organismului.

Peşte

Potrivit celor relatate în scrierile din trecut, Iisus gătea pește atunci când a fost găsit de câțiva discipoli ai săi. Peștele reprezintă o sursă importantă de proteine și acizi grași omega 3.

Struguri

Până-n ziua de azi Ierusalimul este înconjurat de vii. Se consideră că strugurii roșii mențin inima sănătoasă, scăzând nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor, și sunt o sursă importantă de antioxidanți.

Carne de miel

Această carne s-a aflat pe masa ospățului la care a participat Iisus. Conține cantități mari de vitaminele B3 și B12, dar și seleniu, zinc, fosfor și fier.

Rodii

Un mozaic din secolul al IV-lea îl arată pe Hristos înconjurat de acest superfruct cu calități antioxidante importante.

Hrană spirituală

Deşi mâncarea este deosebit de importantă pentru funcţionarea organismului, se pare că rugăciunile, postul şi credinţa te vor ajuta să fii mai puternică şi să te hrăneşti spiritual.

Consum moderat

Indiferent de ce alimente vrei să consumi, încearcă să îţi faci un meniu diversificat, care să conţină multe legume şi fructe, dar fără să exagerezi.

 

Foto: pinterest.com

Share:

Articole recomandate