Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Taxa pentru grădiniţă acum poate fi achitată și online

Taxa pentru grădiniţă acum poate fi achitată și online

Toți părinții preferă să petreacă timpul liber alături de micuții lor. Din păcate obligațiile pe care le avem de zi cu zi fură din clipele noastre prețioase. Centrul de Guvernare Electronică (http://egov.md/ro) are o veste îmbucurătoare pentru toți părinții care vor să-și economisească timpul liber și să-l dedice copiilor. Acum taxele pentru grădinițele aflate în subordinea primăriei mun. Chișinău pot fi achitate prin intermediul serviciului MPay. Spune adio cozilor interminabile!

Ce trebuie să faci pentru asta? Simplu! Alege modul de plată care ți se potrivește: cardul bancar, Internet banking-ul sau numerarul, și parcurge pașii de achitare:

PASUL 1: Accesaţi pagina https://mpay.gov.md/ şi slectaţi câmpul „Alege serviciul”

 

PASUL 2: Alegeţi serviciul „Taxa pentru Grădiniţe”

PASUL 3: Completaţi câmpul „Identificatorul” – cu numărul grădiniţei frecventate de copil şi câmpul „Cod de verificare” – cu codul din imaginea de control.

La tastarea butonului „Caută” – sistemul identifică dacă poate percepe plata pentru grădiniţa introdusă de Dvs., dacă aţi fost redirecţionat la următoarea pagină, serviciul MPay poate procesa plata.

PASUL 4: Introduceţi suma spre achitare, codul unic al copilului – emis de către grădiniţa frecventată, IDNP-ul copilului, numele şi prenumele copilului, grupa la care este înscris copilul, apoi tastaţi butonul „Achită”.

PASUL 5: Selectaţi modul de plată: Card Bancar, Internet Banking, Numerar la Terminalele de plată sau Numerar la băncile comerciale.

 

Card bancar: Dacă doriți să achitați cu cardul bancar, serviciul MPay acceptă spre plata carduri bancare Visa și MasterCard emise atât de băncile comerciale din Moldova cât și cele din străinătate. Actualmente doar 3 bănci comerciale au licență ce le oferă dreptul să proceseze plățile cu cardul. Logoul acestor 3 bănci este prezent la compartimentul Card Bancar. Butonul „Alta Bancă” este destinat unei selecții aleatorii a uneia din cele 3 bănci ce au dreptul să proceseze plățile cu cardul. După selectarea băncii procesatoare, urmează să introduceți datele de autentificare (numărul cardului, numele prenumele, data expirării, CVV2) și să confirmați plata.

Internet Banking: În prezent, la Serviciul MPay sunt conectate serviciile de Internet Banking a 7 bănc comerciale (pot fi identificate în imaginea de mai jos). Dacă dvs. utilizați servicii de Internet Banking prestate de una din băncile disponibile, accesați logoul băncii date și vă autentificați în serviciul de Internet Banking. Odată autentificați, găsiți opțiunea de plată MPay și indicați identificatorul notei de plată (numărul MPay) și achitați această plată.

Numerar la Terminale de plată: Serviciul MPay este integrat cu 3 prestatori de servicii de plata la terminale Cash-In – QIWI, MMPS, PayMaster. Pentru a putea utiliza acest mijloc de plată dvs. aveți nevoie de identificatorul notei de plată (numărul MPay) care începe cu doi de zero și este urmat de 12 cifre. Dvs. puteți să-l notați, sau pentru comoditate puteți imprima nota de plată care conține acest număr (Ex. 00 0060 1048 0618). Astfel, la terminal găsiți opțiunea MPay și introduceți numărul de identificare după care confirmați tranzacția.

Numerar la Băncile comerciale:Serviciul MPay este integrat cu 13 bănci comerciale (BC „MOLDOVA - AGROINDBANK” S.A., B.C. „VICTORIABANK” S.A.,  BC „Moldindconbank” S.A., Banca de Economii S.A., B.C.„EXIMBANK - Gruppo Veneto Banca” S.A., BC „EuroCreditBank” S.A., B.C. „UNIBANK” S.A., „FinComBank” S.A., B.C. „COMERTBANK” S.A., BC „BANCA SOCIALA” S.A., BC „EnergBank” S.A., BC „COMERȚBANK” S.A.,  „MOBIAS BANCĂ” S.A și Poșta Moldovei.

Pentru a putea utiliza acest mijloc de plată dvs. aveți nevoie de identificatorul notei de plată (numărul MPay) care începe cu doi de zero și este urmat de 12 cifre. Dvs. puteti să-l notați sau pentru comoditate puteți imprima nota de plată care conține acest număr ( Ex. 00 0060 1048 0618).

Astfel, prezentați acest număr de identificare sau nota de plată operatorului de la ghișeu și menționați că doriți să achitați prin MPay taxa pentru grădinițe.

 

PASUL 6: Confirmarea de plată

Indiferent de modul de plată aleas, Serviciul MPay, după efectuarea plății, oferă posibilitatea descărcării confirmării de plată. Dacă plata a fost efectuată prin metoda numerar la Terminal și metoda numerar la ghișeul băncii, veți obține suplimentar un bon de plată de la Terminal și respectiv ordinul de încasare de la ghișeul băncii. Confirmarea de plată MPay, cât și celelalte documente (bonul de plată și ordinul de încasare) ce confirmă plata vor fi prezentate la solicitare responsabililor de la Grădiniță.

Pentru a obține Confirmarea de Plată accesați pagina https://mpay.gov.md/ și selectați “Verifică nota”. După introducerea numărului notei de plată și a codului de verificare veți obține confirmarea plății, confirmarea plății poate fi descărcată în format *pdf.

Ghidul complet de utilizare al serviciului îl puteţi descărca AICI.

Sursa: egov.md

Share:

Articole recomandate