Top 5 pomușoare care luptă cu cancerul și sunt mai eficiente decât unele medicamente

Top 5 pomușoare care luptă cu cancerul și sunt mai eficiente decât unele medicamente

Specialiştii oferă o listă cu fructele de pădure care au efecte uimitoare în a combate cancerul și chiar în unele cazuri sunt mai eficiente decât medicamentele.

1. Murele previn apariţia cancerului

Murele au multiple efecte benefice asupra sănătăţii organismului care merg de la întârzierea îmbătrânirii la prevenirea apariţiei cancerului. Murele sunt extraordinar de bogate în antioxidanţi şi conţin acid elagic, foarte bun în prevenţia cancerului. Ele sunt bune şi în prevenirea stresului oxidativ generat de radicalii liberi, responsabil pentru producerea bolilor cronice. Conţinutul ridicat de tanin al murelor întăreşte ţesuturile, ajută la tratarea diareii şi a inflamaţiilor intestinale. Murele sunt şi o sursă naturală de acid salicilic, substanţa activă regăsită în aspirină.

2. Măceşele, mai eficiente decât paracetamolul

Măceşele sunt printre cele mai bogate surse naturale de vitamina C, conţinând de asemenea flavonoide, substanţe care potenţează efectul vitaminei C. Vitaminele A, D şi E, calciul, fierul, antioxidanţii şi acizii graşi conţinuţi de măceşe îmbunătăţesc sistemul imunitar. Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători ai Universităţii din Copenhaga, pudra de măceşe este de trei ori mai eficientă decât paracetamolul în reducerea durerii cauzate de osteoartrită şi nu produce niciunul dintre efectele secundare neplăcute, asociate cu analgezicele obişnuite. Efecte antiinflamatorii pot avea şi 50-100 de grame de fructe consumate sub formă de piure sau ceaiurile de.

3. Coacăzele negre conţin un număr foarte mare de minerale şi vitamine, inclusiv vitamina C într-o formă care se dovedeşte a fi cea mai stabilă dintre toate fructele, rezistând la căldură şi oxidare. În plus, sâmburii de coacăze conţin un ulei care produce eicosanoide, substanţe esenţiale în funcţionarea sistemului imunitar. Coacăzele negre, folosite mai ales ca pulbere, revitalizează rapid organismul, ajută la reechilibrarea metabolismului, normalizează activitatea nervoasă, măresc acuitatea vizuală, elimină anemia şi favorizează procesele de creştere şi refacere.

4. Cătina conservă tinereţea

Fructul de cătină conţine de 10 ori sau chiar mai multă vitamina C decât citricele. Aceasta este esenţială în biosinteza colagenului, substanţă care ajută la păstrarea aspectului neted şi tânăr al pielii. Cătina conţine şi uleiuri polinesaturate cu efecte cicatrizante formidabile”, motiv pentru care sunt recomandate în tratamentul bolilor tubului digestiv.

5. Fragii conţin calciu, fier, celuloză, fosfor, magneziu, potasiu, siliciu, iod, vitaminele B, C, E, K şi levuloză, indicată diabeticilor. Sucul e indicat în astenie, reumatism, hipertensiune şi arteroscleroză.

Toate aceste fructe trebuie consumate proaspete, cele din dulcețuri sau compoturi nu mai au aceste proprietăți.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; teotrandafir.com;

 

Adaugă comentariu