Topul alimentelor sănătoase pentru dezvoltarea oaselor la copii

Topul alimentelor sănătoase pentru dezvoltarea oaselor la copii

Calciul este esențial pentru dezvoltarea corectă a oaselor copilului. De la 6 luni și până la 18 ani, este vital să fie inclus calciul în dieta copilului. Cantitatea de calciu pe care copilul trebuie să o consume este echivalentă cu 2-4 pahare de lapte pe zi. Dacă copilul este mic, ar trebui să fie mai puțin, dar pe măsură ce crește, va trebui să consume o cantitate mai mare. Cu toate acestea, calciul nu este necesar să fie luat exclusiv din lapte.

Există alte alimente bogate în calciu ce pot și trebuie oferite copilului.

1. Laptele și derivații săi sunt opțiunile excelente pentru a acoperi necesarul de calciu, mai ales că conține și alte elemente esențiale pentru dezvoltarea oaselor copilului. De exemplu, fosfor și magneziu. Un copil hrănit cu lapte matern nu mai are nevoie să bea lapte sau derivați cât timp este alăptat la sân. Iaurturile au multă proteină foarte necesară pentru un copil. Cu toate acestea, ele trebuie introduse în dieta copilului după 6 luni, iar cel mai potrivit iaurt este cel natural, fără aditivi sau îndulcitori.

2. Legumele cum ar fi spanacul, sunt o sursă excelentă de calciu. Acestea sunt o opțiune bună pentru cei cărora nu le plac produsele lactate sau au intoleranță la lactoză. O ceașcă de spanac conține 25% din cantitatea zilnică recomandată de calciu. În plus, furnizează copilului fibre, fier și vitamina A. O altă legumă care ajută la dezvoltarea oaselor copilului este broccoli. Conținutul ridicat de calciu, magneziu, fosfor și vitamina K ajută la prevenirea bolilor osoase și menține oasele sănătoase și puternice. De asemenea, ajută la formarea colagenului și menține țesuturile sănătoase ale corpului.

3. Ouăle sunt un aliment extrem de sănătos și nu pot lipsi din alimentația copilului. Un ou are în jur de 60 de grame și oferă 6 grame de proteine. Este, de asemenea, bogat în minerale (calciu și fosfor). Cel mai mare procent de micronutrienți este concentrat în gălbenuș.

4. Pește. Exista diferite tipuri de pește, dar toate oferă un număr de substanțe nutritive esențiale pentru dezvoltarea oaselor copilului.

• Sardinele sunt bogate în vitamine și calciu. Acestea pot fi combinate cu paste sau salate, pentru a schimba meniul copilului.

• Somonul este o sursă foarte bună de Omega 3 și Vitamina D.

• Conservele de ton conțin, de asemenea Vitamina D.

5. Nucile sunt substitutele perfecte pentru produsele lactate. Acestea conțin vitamina B, fier, fosfor, potasiu și seleniu. De asemenea, ele sunt bune pentru dezvoltarea oaselor copilului, deoarece au o cantitate mare de calciu. În plus, conținutul de acizi oleic și linoleic ajută circulația.

 

Sursa: copilul.ro; nhs.uk

Adaugă comentariu