Acerumen

(FOTO) O mamă demonstrează că laptele își schimbă compoziția în funcție de starea de sănătate a bebelușului

(FOTO) O mamă demonstrează că laptele își schimbă compoziția în funcție de starea de sănătate a bebelușului

Chiar dacă s-au făcut sute de studii asupra lui, laptele matern continuă să uimească. Jody Danielle Fisher, o mamă din Marea Britanie, a postat pe Facebook o fotografie cu laptele matern muls înainte și după ce copilul ei a primit un vaccin. Felul în care acesta s-a schimbat arată că știe să reacționeze la o mulțime de modificări din organism.

Jody Danielle Fischer spune că nu a mâncat sau băut nimic care să aibă în compoziție coloranți sintetici, ceea ce o face să susțină fără rețineri că nuanța căpătată de lapte după ce copilul a fost vaccinat se datorează anticorpilor produși de organism. Mai mult, ea spune că de fiecare dată când fata ei este bolnavă laptele capătă această culoare. Pentru ea este o dovadă în plus că laptele matern se schimbă în funcție de nevoile copilului său. 

Motivul acestor schimbări este că laptele matern își schimbă compoziția în mod constant, nu doar pe parcursul unei zile, ci și în timpul aceleiași alăptări. „Un copil crește, iar laptele matern se transformă odată cu el pentru a-i asigura tot ce are nevoie pentru o creștere optimă, în fiecare fază de dezvoltare”, a scris un consultant în alăptare pe portalul kellymom.com. Cu alte cuvinte corpul unei mame știe exact care sunt necesitățile copilului ei în orice moment.

Mândră de faptul că încă își alăptează fetița de 13 luni, britanica a scris pe pagina ei de Facebook: „Nu obții aceste bunătăți din laptele praf sau din laptele de vacă. Asta este calea de urmat!”.

Postarea britanicei a devenit virală și a strâns atât cuvinte de laudă, cât și critici. Unele mămici au apreciat-o atât pentru alăptarea prelungită, cât și pentru faptul că îți vaccinează copilul. Pentru alte persoane tocmai decizia de a-și imuniza fata a fost motiv de tragere la răspundere. Când acest tip de reacții s-au înmulțit Fisher a revenit asupra postării și a scris că fotografia vine să arate că vaccinurile fac exact ceea ce promit: introduc în organism o variantă mai slab a bolii pentru a-l obliga să producă anticorpi pe care să îi folosească atunci când are nevoie să se vindece.

Supărate pentru postarea britanicii au fost și mamele care nu alăptează și își hrănesc copiii cu lapte praf. Fisher a făcut o completare și pentru ele: „Nu este intenția mea de a le arăta cu degetele pe cele care au ales formula. Am vrut doar să arăt ce lucruri minunate poate face  corpul uman”.

 

Sursa: totuldespremame.ro; sursadesanatate.ro

Adaugă comentariu