Acerumen

(Foto) Cum te vede un nou-născut de 2 zile

(Foto) Cum te vede un nou-născut de 2 zile

Un nou-născut îţi poate desluşi expresia feţei la o distanţă de circa 30cm. Pentru prima dată, cercetătorii Universităţii din Oslo, Norvegia, au încercat să reconstituie cum nou-născuţii percep lumea care îi înconjoară.

Nou-născutul nu vede clar de la naştere, iar majoritatea pediatrilor îi consideră chiar orbi până la 6 luni. Rezultatele cercetării celor din Norvegia confirmă confirmă însă că un nou-născut de 2-3 zile poate percepe unele feţe şi probabil şi expresii ale feţei care sunt la o distanţă de aproximativ 30 cm de ei (care corespunde cu distanţa dintre făt şi mamă în timpul alăptării). Dacă această distanţă depăşeşte 60 cm, imaginea devine neclară pentru cel mic.

Pentru a determina cum văd copiii, cercetătorii au utilizat anterior doar poze, cuvântul cheie însă era –dinamismul, aşa că aceştia au utilizat imagini care se mişcă. În concluzie, pentru un nou-născut este mai uşor să perceapă ceva care se mişcă, decât un obiect static.

Profesorul Svein Magnussen, de la Institutul de Psihologie din Oslo a mai menţionat că cercetarea lor s-a bazat doar pe descoperirea modului în care un copil vede lucrurile din jur, dar şi nu dacă înţelege ce reprezintă acestea.

Sursa: nostrofiglio.it

Foto: wallpaperseries.com, nostrofiglio.it

Adaugă comentariu