Acerumen

7 rețete de combinații de iaurt perfecte pentru bebeluși

7 rețete de combinații de iaurt perfecte pentru bebeluși

Iaurtul este unul dintre cele mai sigure alimente pentru bebeluși, iar consumul lui este important pentru o dezvoltare armonioasă. Poate fi introdus în alimentație încă de la 6 luni, fiind ușor de digerat. Combinații de iaurt pentru bebeluși sunt foarte multe. Cel mic îl poate consuma simplu sau amestecat cu alte alimente în funcție de faza diversificării în care vă aflați.

Iaurtul conține proteine, calciu și culturi active care sunt benefice pentru digestia bebelușului. De asemenea, acidul lactic din iaurt sprijină sistemul imunitar. Prin consumul de iaurt organismul bebelușului va beneficia de vitaminele A, B, C, D și E, de calciu, zinc, potasiu, sodiu și fosfor.

 

Iaurt cu măr și cartof dulce

1 măr

½ cartof duce

50 g de iaurt

Mărul și cartoful se spală, se curăță și se taie cubulețe. Se mixează în blender până devin un piure. Se adaugă în iaurt și se amestecă până se omogenizează.

Iaurt cu cireșe

30 g de cireșe

50 g de iaurt

Cireșele se spală bine și li se scot sâmburii. Se pun în blender și se pasează. Apoi se trec printr-o sită pentru a elimina eventuale resturi de coji. Se amestecă cu iaurtul.

Iaurt cu banane și măr

½ banană

2 linguri de piure de măr

2 linguri de iaurt grecesc

Se pasează banana cu o linguriță până devine piure. Se adaugă sosul de mere și se omogenizează. Apoi, se amestecă cu iaurtul.

Sos de iaurt

4 caise

3 lingurițe de apă

2 linguri de iaurt

1 banană coaptă

Caisele se fierb 2-3 minute. Se pun apoi într-un blender împreună cu banana și iaurtul.

Iaurt și pară

1 pară

125 ml de apă

50 ml de iaurt

Para se spală, se curăță de cotor și de semințe și se pune la fiert. Se lasă 10 minute sau până se înmoaie. Se pune apoi în blender și se transformă în piure. Se lasă să se răcească apoi se amestecă cu iaurtul.

Iaurt cu căpșuni și mango

4 căpșuni tocate mărunt

70 g de mango tocat mărunt

50 g de iaurt

Fructele se fierb cât să se înmoaie, apoi se pun în blender și se pasează până devin piure fin. Apoi, se amestecă cu iaurtul.

Iaurt cu fructe de pădure

100 g de iaurt

50 g de zmeură, căpșuni și afine

½ de banană tocată mărunt

1 linguriță de sirop de arțar

Fructele se pasează într-un blender și apoi se amestecă cu iaurtul și siropul de arțar. Se poate păstra într-un recipient ermetic, la frigider, pentru 3 zile.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Adaugă comentariu