Acerumen

Cereale pentru bebeluși de 4 luni? Sunt doar 3 situațiile excepționale când se recomandă!

Cereale pentru bebeluși de 4 luni? Sunt doar 3 situațiile excepționale când se recomandă!

Înainte de a începe diversificarea, indiferent de vârsta copilului este bine să ceri sfatul medicului pediatru și să te informezi cât mai bine cu privire la pașii pe care trebuie să îi faci. Medicul pediatru Anca Cochino recomandă ca diversificarea să fie făcută începând cu 6 luni, cu câteva excepții. În aceste cazuri bebelușul va începe cu hrana solidă de la 4 luni.

Aceste excepții sunt următoarele:

Dacă bebelușul refuză complet laptele și nu există altă alternativă de mâncare, este obligatoriu să începi cu cereale pentru bebeluși de 4 luni.

Dacă nu ia bine în greutate și în lungime doar cu lapte, fie el matern sau praf, sau dacă constați că nu se hrănește suficient este bine să începi diversificarea.

De asemenea, bebelușii alergici la proteina laptelui de vacă ce nu acceptă sub nicio formă formulele hidrolizate vor fi trecuți pe hrană solidă mai devreme de 6 luni, potrivit medicului pediatru Anca Cochino.

Diversificarea la 4 luni începe doar dacă este recomandată de medicul pediatru în urma unor probleme de alimentație pe care le are bebelușul. Și în acest caz diversificarea va începe la fel ca la 6 luni, cu legume și cereale în primă fază.

Majoritatea tipurilor de cereale pentru bebeluși de 4 luni se prepară amestecându-se cu lapte matern, lapte formulă sau cu apă. Trebuie să respecți indicațiile date de producător pe ambalaj, atât în ceea ce privește cantitatea de lichid cu care trebuie amestecate cerealele, cât și cantitatea pe care ar trebui să o consume bebelușul în funcție de vârsta lui.

La început, cerealele vor avea o consistență aproape lichidă, iar pe măsură ce copilul se obișnuiește cu ele vei adăuga din ce în ce mai puțin lichid.

Primele mese de cereale pentru bebeluși vor consta în câteva lingurițe, poate 1 sau 2 la o masă. Trecerea la 3-4 lingurițe se va face treptat. Cu timpul vei învăța să îți simți copilul și să știi de câtă mâncare are nevoie.

Primele cereale pentru bebeluși vor fi din orez, de cele mai multe ori fortificate cu fier și alte vitamine. Vei continua cu același tip de cereale pentru cel puțin două săptămâni. Apoi, dacă observi că sunt bine tolerate, vei putea să diversifici meniul cu cereale din ovăz, orz, grâu sau amestec de mai multe cereale.

Atunci când pare că nu se mai satură cu 2 sau 4 lingurițe de cereale poți încerca și cu alte alimente. Medicii pediatri recomandă să începi cu legume pentru a nu obișnui bebelușul cu gustul dulce. De asemenea, este indicat să nu îi dai cerealele din biberon. Lingurița este cea mai indicată în acest caz.

În general, bebelușii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 luni care trebuie să înceapă diversificarea la recomandarea medicului pediatru mănâncă 3-4 lingurițe de cereale o dată pe zi și 1-2 lingurițe de piure de legume și lapte matern sau praf.

 

Sursa: totuldespremame.ro; stepen.ua

Adaugă comentariu