Acerumen

O mamă reacționează la sfaturile că trebuie să arate mai bine și să se îngrijească mai mult

O mamă reacționează la sfaturile că trebuie să arate mai bine și să se îngrijească mai mult

Doar mămicile cu copilași mici știu câte griji au pe capul lor, iar insistențele unor persoane din anturajul lor și nu numai ca să se îngrijească mai mult pe sine, să nu se neglijeze, ajung să le enerveze la culme. O mămică din România, Sabina Livadariu, a reacționat chiar și a scris un articol pentru portalul suntmamica.ro la această temă. În continuare vă prezentăm ceea ce a scris femeia.

Tocmai am terminat de citit al 427-lea articol care îmi explică cum nu trebuie să mă neglijez deşi am un copil mic. Pe un ton superior, autoarea îmi povesteşte cum unele din prietenele ei, proaspete mame, au rochii drăguţe şi manichiura impecabilă, în timp ce altele arată aşa, cam ciufulite, iar eu neapărat trebuie să iau exemplu de la cele dintâi. Da, aţi observat probabil, autoarea nu are copii. Motiv pentru care îşi asumă un ton atotcunoscător când e vorba despre capacitatea mea de a fi drăguţă chiar dacă sunt mama.

E oricum prea târziu, autoarea îşi strică degeaba manichiura pe tastatura încercând să mă salveze, arăt deja groaznic şi mi-e frică că asta va mai dura măcar vreo câţiva ani. Ba mai rău, nici nu îmi pasă. Nu văd nici un motiv pentru care aş muri de grija celor din jur şi m-aş da peste cap să fiu impecabilă, ca nu cumva să îi indispun cu cearcănele mele. 

Mamele arată neîngrijite pentru că îşi petrec 24 de ore pe zi îngrijind 2 fiinţe umane, iar una dintre ele nu poate nici măcar să îşi pună singură pantalonii (mă refer la bebeluş, în caz că vă întrebaţi). Să îmi găsesc ajutoare, soţul, mamă, soacra, bonă, şopteşte din articol autoarea. Păi sigur, oamenii fac coadă să mă ajute, dar eu îi refuz cu îndârjire, doar aşa, pentru că pot. Mă imploră 5 oameni zilnic să stea 2 ore cu copilul cât îmi fac eu manichiura dar eu nu şi nu.

Dragi autori de articole de acest gen, mai lăsaţi-ne! Nu ne propunem nici una să fim mame eroine cu scuipat pe bluză şi unghii pătate de sfeclă, se întâmplă pentru că de dimineaţă de când suntem trezite de copil şi până seara când copilul adoarme pentru măcar câteva ore, noi punem pe primul plan fiinţa mică şi plină de nevoi pe care am născut-o de curând.

Sincer nu ştiu cum reuşesc alte mame să arate îngrijit. Mă întreb şi eu. Poate copiii lor se joacă singuri mai mult sau dorm mai bine, sau au parte de mai mult ajutor, nu ştiu (să ne zică şi nouă). Dar ce ştiu, este că nici o mamă nu îşi propune să iasă nepieptănata din casă doar ca să îi indispună pe indivizii care au timp să se pieptene.

 

Foto simbol: fb.ru

Adaugă comentariu