Acerumen

Trucuri simple pentru părinți ca piciul să doarmă bine noaptea

Trucuri simple pentru părinți ca piciul să doarmă bine noaptea

Somnul este probabil cea mai mare necesitate a părinților, iar când un bebeluș nu doarme bine noaptea, înseamnă că toți ai casei nu o pot face. În continuare vă propunem câteva trucuri care vă pot ajuta să-i organizați copilului un regim sănătos de somn.

1. Ziua trebuie să doarmă într-o cameră luminoasă.

Pentru a-l ajuta pe copil să diferențieze ziua de noapte (din moment ce doarme așa de mult ziua), o foarte bună idee este să-l pui să doarmă ziua într-o cameră luminoasă. Se va obișnui să doarmă într-o cameră luminoasă, ceea ce va fi de ajutor mai târziu, și îți va fi și ție mai ușor să găsești ziua o cameră în care să-l culci.

2. Lasă un zgomot de fundal în timpul zilei

Să ai zgomot de fundal pe timpul zilei îl ajută de asemenea și pe bebe să știe că este doar un pui de somn, nu e somnul de noapte.

3. Vorbește cu el când îl hrănești ziua

Când îl alăptezi sau îi dai cu biberonul ziua, vorbește cu el, lasă-l să înțeleagă că este ziua. Să-i cânți sau să te joci cu degețelele de la picioare sunt de asemenea variante de încercat.

4. Fă liniște înainte de somnul de noapte

Cu aproximativ jumătate de oră înainte de ora la care ai vrea să-l obișnuiești să se culce, încearcă să faci liniște. O jumătate de oră fără zgomote de la televizor, radio sau oaspeți. Lasă copilul să se relaxeze și să se pregătească de culcare.

5. Fă-i baie seara

O baie caldă este liniștitoare și obiceiul de a face baie în fiecare seară îi va da copilului semnalul că se apropie ora de culcare. Unii preferă să spele copiii dimineața sau ziua și asta e în regulă, fă ce funcționează pentru familia ta. Spălatul poate să fie înlocuit cu altceva, ca cititul unei povești, ceva cu care copilul să poată asocia ora de culcare.

6. Redu lumina

Așa cum vrei să fie lumină ziua, noaptea e de preferat întunericul, așa că redu lumina după ce i-ai făcut baie, în timp ce îi pui pijamaua și un scutec nou. Poți chiar să reduci lumina încă din timpul băii sau chiar de când începi perioada de liniște.

7. Folosește o lumină de veghe

Când copilul se trezește noaptea, încearcă să nu aprinzi lumina. Folosește o lumină de veghe suficient de puternică pentru a-l putea hrăni.

8. Nu interacționa cu copilul când îl hrănești noaptea

Încearcă să nu vorbești când te trezești să-l hrănești, păstrarea liniștii te va ajuta să-l adormi mai ușor după ce a mâncat.

9. Alege o oră de culcare

Alegerea unei program de somn îți dă puțină consecvență; știind că va dormi de exemplu până la ora opt îți dă șansa să ai puțin timp pentru tine dimineața.

 

Sursa: totuldespremame.ro; woman.ru

Adaugă comentariu