Acerumen

Copilul are gaze, balonare sau colici? Există un produs sigur și natural, recomandat de mai multe mămici

Copilul are gaze, balonare sau colici? Există un produs sigur și natural, recomandat de mai multe mămici

Gazele, balonarea şi colicile sunt cel mai des cauza unui plânset puternic şi persistent la bebeluşi. În timpul acestor accese bebeluşul se înroşeşte, ridică picioruşele spre abdomen şi strânge pumnişorii. Abdomenul în timpul palpării este tare şi emană sunete specifice. Colicile la bebeluşi sunt o manifestare foarte răspândită. Ele pot apărea la orice copil,  absolut sănătos care are o poftă de mâncare foarte bună şi manifestă o dezvoltare normală. Cel mai des aceste accese încep de la vârsta de trei săptămâni şi pot dura până la a treia - a patra lună din viaţă.

Există diverse măsuri, ce pot fi întreprinse de părinți pentru a-și ajuta micuții să scape de durerile de burtică. Iată unele din ele:

- Ţineţi copilul vertical după alăptare şi aşteptaţi până bebeluşul va eructa aerul înghițit;

- Faceţi o compresă călduţă, punându-i pe burtică un scutec călcat cu fierul fierbinte. Această metodă este foarte eficientă atunci când bebeluşul trece prin atacuri acute de colice;

- Cu o mişcare uşoară în direcţia acelor de ceasornic masaţi burtica sugarului;

- Puneţi-l cu burtica pe pieptul dumneavoastră;

- În timpul colicilor culcaţi-l pe spate şi puneţi-i palma pe burtică.

Dar sunt cazuri când astfel de acțiuni nu ajută, iar micuțul se chinuie în continuare de dureri mari de burtică. Spre marea noastră bucurie, există un remediu care destul de repede scoate spasmele din tractul gastrointestinal şi reduce balonarea. Majoritatea părinților dau preferinţă în aşa cazuri reţetelor vechi tradiţionale încă folosite de bunica, adică mărarul proaspăt şi chimenul din grădină sau apa de mărar! Acum această reţetă deja gata făcută împotriva colicilor şi a balonării o puteţi găsi în farmacii, oricând aveți nevoie, sub denumirea de  FLATAM - PLUS®!

FLATAM - PLUS® — este unicul medicament natural, de origine vegetală, contra colicilor, care este obţinut din extractele din fructe de fenicul şi chimen. Feniculul şi chimenul sunt plantele cele mai eficiente și inofensive în tratarea colicilor la bebeluși. Datorită acestui fapt,  FLATAM - PLUS®  este  recomandat chiar din maternitate de neonatologi și  în continuare de medicii pediatri. FLATAM - PLUS®  acţionează cu blândețe asupra abdomenului bebeluşului şi înlătură eficient gazele, balonarea şi colicii!

FLATAM - PLUS® este recomandat și de unele mămici foarte grijulii, dar și  active pe Instagram, care își împărtășesc experiența de luptă contra durerilor de burtică. Spre exemplu,  Tatiana, cunoscută în comunitatea mămicilor de pe Instagram ca tattocika, scrie într-o postare recentă că mezina sa, Kamy, nu a avut dureri de burtică după ce a trecut la diversificare, însă de mare ajutor la episoadele de balonare le este FLATAM-PLUS. „Apropo, ne-a fost de mare ajutor și în primele luni de viață. Chiar dacă colici propriu-zise nu am avut, ne era de folos la tot felul de disconfort în burtică. Îl alegem deoarece este unul dintre puținele produse pe bază naturală de fenicul”, a scris Tatiana pe profilul său.

Mama cunoscută în comunitatea Instagram cu numele de Hellen Monroe a menționat că de la început îi era foarte complicat să iasă cu fetița sa – Celine, din casă, în primul rând îi era frică de plânsul ei, mai ales atunci când nu știa ce exact îl declanșează. „Cu încetul am început să învăț toate mimicile, gesturile, cu încetul am început să înțeleg seriozitatea și gravitatea plânsului ei. Spre marea mea fericire, am găsit câteva produse care mi-au ușurat zilele și nopțile, un produs l-am adus tocmai din America „Little Remedies”/ Gas relief drops, mulțumesc nașei mele că mi l-a recomandat (având 2 băieți zicea că tare mult a ajutat-o acest produs). Al doilea produs este „Flatam”, el se găsește în RM (în farmaciile Orient). De ce mi-a plăcut Flatam în detrimentul celorlalte preparate? Mi-a plăcut ca este elaborat după vechile rețete tradiționale (toți părinții au auzit măcar o dată despre apa de mărar ) deci, Flatam este elaborat din mărar proaspăt și chimen din grădină. Această rețetă ajută foarte mult, eu o folosesc împotriva balonării și a colicilor”, a scris hellen_monroe pe pagina sa.

Mămica Valeria Fainescu a publicat un scurt video la care scrie că fericirea adevărată este atunci când îți ții copilul în brațe și e sănătos, dar problema cea mai mare a bebelușilor și a părinților o reprezintă colicii. „Când am auzit-o pe Victoria plângând pentru prima dată am zis că fac orice ca să n-o doară (ca toate mamele). Am încercat deja peste 5 tipuri de medicamente și unul care îi ajută este  FLATAM-PLUS. Vouă tinere mămici sau mame în devenire vă recomand FLATAM-PLUS, dar nu vă opriți doar la un remediu, încercați orice ca să-i fie bine îngerașului vostru”, a mai scris mămica.

Mihaela Chistol, cunoscută mai mult pe Instagram ca ella.mom, care își împărtășește experiența de mămică cu peste 35 de mii de urmăritori, a scris că mezina ei a trecut prin toate etapele de neplăceri copilărești – colici, balonare, apariția dințișorilor. Acum micuța  este în perioada dinților și mama recunoaște că nu doar fetița suferă. Acest proces se soldează și cu febră, și cu balonare. Iar pentru dureri de burtică mama la fel folosește FLATAM - PLUS®.

 FLATAM - PLUS® se administrează pentru înlăturarea colicilor şi a balonării  nu doar la bebeluşi, dar şi la membrii mai mari ai familiei, inclusiv mămicile care alăptează. Pentru ultimele acest medicament este foarte indicat, deoarece el îmbunătăţeşte lactaţia: atât calitativ, cât şi cantitativ!

 

Foto: instagram.com

Adaugă comentariu