Odoraș.

Odoraș.

Linex

Cum să protejezi pielea bebelușului în timpul iernii și ce afecțiuni pot apărea

Cum să protejezi pielea bebelușului în timpul iernii și ce afecțiuni pot apărea

Vremea rece poate fi dură cu pielea sensibilă a bebelușilor. În următorul articol regăsiți o serie de recomandări despre cum să aveți grijă de afecțiunile obișnuite ale pielii bebelușilor în timpul iernii, cum ar fi degerături, buze crăpate, eczeme, obraji roșii și multe altele.

Ce probleme pot apărea la nivelul pielii bebelușului în timpul iernii și cum le poți trata sau evita:

Forma ușoară de degerături

Face pielea roșie și foarte sensibilă. Pielea, degetele de la mâini și picioare expuse în frig sunt deosebit de sensibile. Când bebelușul tău se răcește, este o reacție naturală pentru corpul său să trimită mai puțin sânge la extremități pentru a-și menține organele vitale calde.

Soluția ne stă la îndemână tuturor - nu uitați să acoperiți extremitățile cu mânuși, căciuliță/glugă. În cazul în care pielea va rămâne mult timp roșie încercați și o baie călduță. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă culoarea pielii nu revine la normal în câteva ore.

Buze crăpate

Buzele bebelușilor sunt întotdeauna umede, iar acest lucru poate descompune stratul protector superior al pielii. Acest lucru lasă urmele vulnerabile, iar la impactul cu aerul rece sau cu vântul.

Pentru a le proteja buzele, aplicați un strat subțire de vaselină sau balsam de buze pentru a crea o barieră pentru a preveni crăparea ori pentru a hidrata buzele deja crăpate.

Erupții cutanate

Erupția cutanată cauzată de căldură nu apare doar vara. Dacă bebelușul tău îmbrăcat prea mult, el se poate supraîncălzi și în timpul iernii. Umflături roșii și senzații de mâncărime apar atunci când glandele sudoripare mici se înfundă.

Pentru a evita apariția acestora îmbracă-ți bebelușul cu hăinuțe din bumbac suprapuse în straturi respirabile și îndepărtează unul dacă micuțul începe să transpire.

Obrajii roșii aspri

Pielea crăpată – care devine roșiatică și chiar crăpată apare de obicei pe față sau în care pielea se freacă, precum pliurile de la încheieturi. Pielea crăpată este practic o piele uscată care s-a inflamat. Cauzele iritației pot fi multiple precum: vânt, frecare hăinuțelor pe piele, salivare pe bărbie sau scutec umed.

Încercați să evitați pe cât posibil expunerea pielii bebelușului în aceste medii. Totodată este recomandată aplicarea unei creme hidratante cu textură grasă special create pentru micuți. Utilizarea acesteia va contribui la protejarea barierei naturale a epidermei, cât și la tratarea pielii deja afectate.

Pielea uscată

Pielea roșie, care are ușoare descuamări, poate apărea oriunde pe corpul bebelușului, mai ales pe fața acestuia.

Pielea uscată este deseori întâlnită pe timpul iernii, deoarece aerul rece nu transportă la fel de multă umiditate ca aerul cald.

În ciuda pielii uscate a bebelușului, este în regulă să îi faceți băiță zilnic, însă este recomandat să nu folosiți apă fierbinte. De asemenea, evitați săpunul sau șamponul care conțin parfum sau alcool. Imediat după băiță aplicați pe pielea bebelușului o cremă hidratantă neparfumată.


Eczemele

Bebelușii cu eczeme au o barieră insuficientă pe piele pentru a menține umezeala. La fel ca pielea uscată, eczema tinde să se declanșeze în timpul iernii.

Expunerea pielii bebelușului la apă de două ori pe zi va ajuta la menținerea acesteia hidratată. Când îi faceți baie, folosești un produs de curățare fără săpun numai pe axile, partea din spate, inghinală și picioare și folosește apă pentru a-i spăla restul corpului.

Din nou este recomandat să evitați produsele care au culoare sau parfum. În termen de două minute de la scoaterea din cadă, aplicați pe tot corpul cremă hidratantă sau unguent.

Arsuri solare

Pot apărea chiar și în timpul iernii. Radiațiile UV ne afectează pielea atât nouă, cât și pe cea a bebelușilor, indiferent de anotimp. Astfel este extrem de important să nu uitați aplicarea unei creme cu protecție solară pe întreg parcursul anului, iar iarna în special pe față, fiind cea mai expusă parte a corpului.

Alegeți o protecție solară cu spectru larg cu SPF 30 sau mai mare. În primele șase luni de viață a copilului, utilizați unul care conține oxidul de zinc și dioxidul de titan.

Sursa: bebelu.ro

Share:

Articole recomandate