Acerumen

Doctorul Komarovskiy spune cât de periculos este dacă bebelușul doarme cu părinții

Doctorul Komarovskiy spune cât de periculos este dacă bebelușul doarme cu părinții

Renumitul medic pediatru Evghenii Komarovskiy este absolut convins că părinții greșesc amarnic dacă își culcă bebelușul cu ei în pat. Mai multe studii au demonstrat că somnul cu părinții crește considerabil riscul asfixierii celui mic din neatenție.

Doctorul Komarovskyi recomandă ca în prima lună de viață copilul să doarmă într-o cameră cu părinții, dar în pătuțul său, care să fie practic lipit de patul părinților de partea mamei. Aceasta este necesar pentru a hrăni copilul la prima lui solicitare, mai ales că în prima lună se formează și lactația.

Ulterior, când mama are destul lapte, copilul trebui să doarmă în camera sa, iar pentru a-l monitoriza părinții pot utiliza sisteme audio și video. Doctorul susține că dacă cel mic se trezește la fiecare 15 minute, atunci de vină sunt părinții, care nu i-au format un program normal. Astfel, doctorul Komarovskiy recomandă ca înainte de somn copilului să i se facă o băiță răcoritoare, masaj, gimnastică, și să fie hrănit foarte bine. De asemenea, cel mic nu trebuie învelit cu o plapumă prea călduroasă căci supraîncălzirea pe timp de noapte îl facesă aibă un somn neliniștit.

În opinia medicului, copilul poate fi lăsat în patul părinților atunci când deja merge singur, se trezește la ora 6-7 dimineața, vine în camera părinților, și atunci mai poate dormi o oră cu ei.

Foto: allnews.com.ua Informații: komarovskiy.net

Adaugă comentariu