Acerumen

Luna naşterii poate prezice sănătatea copilului tău

Luna naşterii poate prezice sănătatea copilului tău

Un nou studiu realizat de Columbia University din New York a asociat 55 de boli cu lunile anului. Potrivit studiului cei mai sănătoşi copii se nasc în luna mai, iar cei mai puţini norocoşi sunt copiii din luna octombrie.

Anotimpul în care se naşte copilul permite stabilirea căror boli îl pot afecta. Cercetătorii au analizat cu un algoritm de 1,7 milioane de persoane cu vârsta peste 28 de ani şi prezenţa a 1700 de boli.

Lunile şi rezultatele cercetărilor:

Rezultatele sunt mai încurajatoare pentru nou-născuţii în lunile mai-august, care au cea mai mică tendinţă de a se îmbolnăvi de diverse tipuri de boli.

Cei mai puţin norocoşi sunt copii născuţi după luna octombrie. Ei au o sănătate mai fragilă decât toţi ceilalţi dar şi o tendinţă pentru bolile psihice, cum ar fi deficitul de atenţie şi hiperactivitatea.

Cei născuţi în luna ianuarie suferă mai mult de hipertensiune arterială şi boli de inimă. Cei din martie pot avea fibrilaţie atrială (atriile se contractă foarte rapid şi încep să tremure, iar sângele nu mai este pompat normal spre ventriculi) şi ateroscleroză (depunere de grăsimi şi colesterol pe peretele intern al arterelor).

Pentru luna septembrie este caracteristică astma. Pentru noiembrie – ADHD (sindromul copilului distrat şi agitat) şi infecţii virale.

Schema lunilor şi bolile corespunzătoare fiecăreia.

 

„Este important totuşi să nu vă preocupaţi de aceste rezultate. Deşi s-au găsit asociaţii semnificative, riscul de boală în corespundere cu luna de naştere este mult mai mic în comparaţie cu cele mai importante variabile, cum ar fi dieta şi exerciţiile fizice”, a menţionat cercetătorul Tatonetti  pentru time.

Foto: nostrofiglio.it, stuff.com

 

Adaugă comentariu