Acerumen

Medic pediatru, mesaj de alarmă în context COVID: Bebeluș ce tușește până rămâne fără aer

Medic pediatru, mesaj de alarmă în context COVID: Bebeluș ce tușește până rămâne fără aer

Ilinca Tranulis, medic pediatru specialist și consultant în lactație IBCLC, trage un puternic semnal de alarmă către mămicile care alăptează și care încă nu s-au vaccinat anti-Covid.

„Nu e nevoie să mă uit la cifre despre Covid la TV, am totul în whatsapp, familii întregi bolnave.

Nou-născut de nici două săptămâni cu simptome, bebeluș de 6 săptămâni ce ori tușește până rămâne fără aer, ori e prea somnolent ca să sugă și riscă să se deshidrateze, febre 39-40 zile în șir, mame speriate de posibilă evoluție a bolii la ele și la copii, și care necesită condiții speciale pentru consult, nu se pot duce pur și simplu la medic.

Pentru mamele pacienților mei verific compatibilitatea multor tratamente oferite în Covid cu alăptarea, și nu toate medicamentele sunt fără risc pentru bebe!
Tot de la mamele pacienților mei aflu că se tem să se vaccineze cât alăptează.

Organizația Mondială a Sănătății spune că alăptarea poate continua ca de obicei dacă mama alege să se vaccineze, studiile până în acest moment nu au identificat reacții adverse ale vaccinării mamei asupra copilului alăptat, din contra, mama produce anticorpi care pot trece prin lapte și la copil.
Așadar, dacă ați amânat vaccinarea anti-Covid pentru că alăptați, nu o mai faceți! Mergeți să vă vaccinați!”

Mesajul a fost postat pe un grup de alăptare, în speranța că mamele vor înțelege pericolul la care se expun nu doar pe ele, ci și pe copiii lor.

Sursa: suntmamica.ro

Adaugă comentariu