Acerumen

Știați că verdele de briliant nu tratează varicela? Iată care este utilitatea lui în cazul bolii

Știați că verdele de briliant nu tratează varicela? Iată care este utilitatea lui în cazul bolii

Verdele de briliant nu tratează nicicum bubițele care apar când copilul s-a infectat cu varicelă. De facto aceasta se folosește pentru a însemna noile bubițe apărute, semn că boala încă este periculoasă și poate fi transmisă celor din jur.

Pentru a preveni apariția unor noi bubițe și ca acestea să lase cicatrici urâte, părinții ar trebui să procure de la farmacie produse care îl scapă pe micuț de mâncărime. Bubițele ar trebui să dispară în circa 5 zile, însă cei mici suferă de mâncărimi aproape insuportabile. Din această cauză trebuie să se aplice unguente care să le ușureze starea, deoarece au un efect care răcește și usucă în același timp.

Cât ține de varicelă la bebeluși, până la 6 luni aceștia, dacă sunt alăptați, nu ar trebui să se îmbolnăvească fiindcă primesc anticorpi de la mamă. Dar aceasta cu condiția că mama a avut varicelă anterior sau s-a vaccinat. Bebelușii ai căror mame nu au anticorpi sau care sunt hrăniți cu formulă, nu beneficiază de imunitate și pot să facă varicelă.

La bebeluși această boală decurge mult mai greu. Febra înaltă aduce cu ea și presiune intracraniană, care poate fi observată prin pulsația puternică a fontanelei bebelușului. Acesta mai poate avea și convulsii. La bebelușul bolnav de varicelă apar mult mai multe bubițe și care trec mult mai greu – până la 9 zile în loc de 5. Deseori boala poate trece în complicații bacteriene.

 

Citeşte şi: Se așteaptă un nou val de varicelă? Cum ne protejăm!

Informații: parents.ru

Foto: tiritas.es

Adaugă comentariu