4 activități Montessori pentru copii, de Crăciun

4 activități Montessori pentru copii, de Crăciun

Suntem în sezonul activităților pline de distracție, chiar dacă pandemia încă persistă și planurile de vacanță sunt semnificativ modificate. Cu toate acestea, există o mulțime de moduri de a face perioada sărbătorilor de iarnă mai distractivă și educativă, potrivit suntmamica.ro

Iată 4 activități inspirate de Montessori, care îți vor ajuta copilul să se distreze în preajma sărbătorilor de iarnă:

Bradul de Crăciun confecționat din foi cartonate

Copilul tău va petrece timp pentru a-și împodobi propriul brad de Crăciun. Pe lângă faptul că se distrează, nici nu va face prea multă mizerie. Tot ce trebuie să faci este să-i pui la dispoziție foi cartonate în diferite culori, o foarfecă și lipici sau banda dublu adezivă.

 

Tablou din fundițe colorate

Tot ce ai nevoie pentru a crea un tablou din fundițe colorate este de o bandă lată dublu adezivă și de fundițe. Lasă copilul să-și folosească imaginația și să așeze fundițele după bunul lui plac.

 

Borcane frumos mirositoare

Adună plante care conțin arome specifice Crăciunului, cum ar fi mentă, pin, scorțișoară, portocală și adaugă-le în borcane fără capac. Este o ocazie bună ca copilul tău să învețe să traducă în altă limbă aromele din borcan. Poți decora borcanele cu sclipici sau luminițe colorate.

 

Aluatul de zăpadă

Ce ai nevoie pentru a crea aluatul de zăpadă? Pentru a crea aluatul de zăpadă, ai nevoie de apă și făină. Ajută copilul să amestece o cantitate mică de apă cu făină, astfel încât să obțină o pastă de culoare alb. Adaugă făină pentru a crea efectul de zăpadă.

Adaugă comentariu