Activități creative pentru copii cu ceea ce ai prin casă

Activități creative pentru copii cu ceea ce ai prin casă

Deoarece micuții încă nu pot frecventa grădinița sau școala, devine tot mai complicat să le găsiți activități pe plac care să le mențină interesul și să nu fiți nevoiți să apelați la gadgeturi. Mai jos vă propunem câteva idei de acivități cu ceea ce găsiți prin casă sau în timpul unei plimbări prin parc.

1. Ghirlande din frunze. Când ieșiți în parc, la plimbare, ia cu tine o pungă în care să adunați frunze de mărimi și forme diferite! Când vă întoarceți acasă, înșirați-le pe o sfoară groasă de lungimea ferestrelor casei voastre. Le pueți atârna la geam și vă veți bucura zilnic de o decorațiune „bio” făcută în doar câteva clipe.

2. Iepurași coconași. În câteva minute copilul tău poate avea propria sa gașcă de prieteni urechiați! Chiar dacă nu este Paștele, copiii tot iubesc iepurașii. De ce să nu își facă propria gașcă urecheată, cu ce culori vrea el? Ai nevoie de bețișoare de înghețată (plate, din lemn), un pistol de lipit, acuarele și hârtie colorată (cartonată). Pentru fiecare iepuraș vei avea de nevoie de 6 bețe: 5 le lipești între ele în poziție verticală (eventual pe un carton, ca să stea mai bine și apoi decupezi de jur împrejur), iar al șasea este cel care delimitează pălăria. Iepurașul va fi colorat la alegere, apoi în vei face mustăți asortate din hârtie colorată.

3. Bărcuțe pe lac. Cu siguranță n-ai uitat să faci bărcuțe din hârtie. Era una dintre distracțiile favorite atunci când erai copil. Învață-l pe puiul tău cum se face, lucrând fiecare pas împreună, el imitându-te secvență cu secvență. Repetați operațiunea de câteva ori și așa veți avea propria voastră flotă! Ia un lighean, pune apă până la jumătatea sa și lăsați-le câteva minute să plutească.

4. Avion din sticle de plastic. Ușor de făcut, distracție garantată! Ce-ți trebuie? O sticlă de plastic de 0,5 l, foarfece, bandă adezivă, lipici și două cartoane colorate.

5. Animăluțe din tuburi de hârtie igienică. Reciclează orice! Chiar și tubul de hârtie igienică! Când ai strâns deja mai multe tuburi, adunați-vă toți ai casei și petreceți împreună momente creative! Pe lângă tuburi, vei mai avea nevoie de hârtie colorată, lipici, foarfece și carioci. Albinuțe, buburuze, iepurași, puișori ori ursuleți vor ieși din mânuțele și imaginația voastră. Când toate vor și gata, nu uita să le găsești un loc potrivit în casă, pentru a vă aminti mereu cu plăcere ziua în care le-ați realizat!

Adaugă comentariu