Meșterește un șemineu de sărbători! IDEI și tipare

Meșterește un șemineu de sărbători! IDEI și tipare

 

Sărbătorile de iarnă ne inspiră și ne fac mai dornici de copilărie și de focul din vatră. Un must-have al acestui sezon sunt șemineurile. Datorită lor, sărbătorile de Crăciun și Sf. Nicolae capătă o conotație de poveste. Anume acolo sunt lăsate cizmulițele ca să fie umplute cu dulciuri și anume pe acolo coboară Moș Crăciun, ca să lase daruri sub brad.

Ei și ce dacă suntem la oraș și locuim într-un apartament... Acum visele celor mici (dar și ale noastre, ale maturilor) pot deveni realitate în câteva ore, fără prea mari cheltuieli. Cum? Cu un șemineu fals, care este tot mai des realizat chiar de mămici, pentru că nu necesită eforturi exagerate.

Dacă doriți un șemineu acasă, iată câteva modele de realizare, dar și de ornamentare a acestora.

 

Șemineu din carton

Cel mai ușor de realizat și cel mai ieftin. Arată bine, ca element de decor, dar este mai puțin practic în familiile cu bebeluși și copii mici, care pot ușor să-l deterioreze. Pentru realizarea lui veți avea nevoie de: cutii de carton (de preferință de la electrocasnicele mari: frigider, televizor, mașina de spălat, sau mai multe mici, de aceleași dimensiuni), foarfece, banda adezivă, clei fierbinte sau clei PVA, vopsea alba pe bază de apă (dacă doriți să faceți un cămin clasic cu elemente decorative din poliester) sau tapete care imita piatra, cărămidă etc. Acest tip de șemineu poate fi de diferite dimensiuni (de la 80 cm până la 1.80m) și poate fi amplasat la perete, în colțul camerei sau antreului, în dependență de preferințele membrilor familiei.

 

Șemineu din lemn

Nu este mereu ușor de realizat, în schimb arată foarte stilat și deosebit. Îl puteți meșteri din scândurele mici, din bârne sau chiar dintr-un dulap/noptieră mai vechi/veche. Îl poți vopsi sau lăsa în culori naturale, pentru un iz de cabană, pe un vârf de munte. 

 

Șemineu din gips-carton

Este mai greu de realizat, pentru că veți avea nevoie de o carcasa de metal sau lemn. Dar dacă ați făcut recent reparație sau aveți depozitate unele resturi din construcție, ați putea să încercați. Acest tip de șemineu este mai practic în cazul copiilor mici, pentru ca este mai dur și poate servi ca element decorativ permanent, nu doar în perioada sărbătorilor. Gips-cartonul folosit la asamblarea șemineului va fi de 9 – 12 mm.

 

Șemineu din polistiren

Principiul de realizare este ca și la cel din carton. Doar că vor necesita unele cheltuieli suplimentare (asta în cazul în care nu ați izolat recent pereții exteriori ai casei și nu v-au rămas bucăți de polistiren).

 

Oricare model ați ales să realizați, nu uitați să implicați și copiii, așa atmosfera de sărbătoare va fi și mai caldă.

 

Foto: otopimdomik.ru; greensector.ru; kamingid.ru; liveinternet.ru; dianamihaila.ro; bucatariaantoniei.blogspot.md; stranamasterov.ru; 365days2simplicity.blogspot.com; questoloriciclo.altervista.org; pinterest.com

 

Galerie de imagini
image
image
image
image
image
image

Adaugă comentariu