5 alimente cu care nu ar trebui hrăniți copiii dimineața

5 alimente cu care nu ar trebui hrăniți copiii dimineața

Un mic dejun sănătos pentru copii trebuie să conțină fibre, proteine și grăsimi de calitate. Dacă aceștia vor mânca mult zahăr la dejun sau grăsimi nesănătoase atunci vor obosi destul de repede și va crește riscul să dezvolte obezitate. În continuare vedeți care sunt 5 alimente pe care nu ar trebui să le oferiți dimineața copiilor, dar și care sunt mai potrivite.

 

1. Dejun uscat

Fulgii presărați cu zahăr care li se oferă copiilor cu lapte sau iaurt pot fi o soluție ușoară, dar nesănătoasă. Din cauza că li se va ridica brusc glicemia în sânge, copiii se vor simți obosiți peste o oră și ceva. Mai bine le oferiți omletă cu legume la dejun.

2. Suc proaspăt din citrice

Citricele sunt prea acide și irită stomacul copilului. Cu timpul se produc anumite componente care afectează chiar protecția pielii împotriva razelor solare. Mai bine le oferiți ceai din plante.

3. Fructe și legume crude

Aceste alimente sunt sănătoase, dar nu pe stomacul gol. Deși sună ciudat, dar o supă din legume la dejun ar fi mult mai benefică pentru pici.

4. Lactate fermentate precum chefir, iaurt sau lapte bătut

Acestea nu sunt periculoase pe stomacul gol, dar ineficiente. Bifido bacteriile din aceste băuturi ajung în sucul gastric și sunt distruse fără a mai fi transmise în intestine. Mai bine aceste băuturi să fie luate peste jumătate de oră după dejun. Iar pe stomacul gol poate fi băut suc de pomușoare, care conține multe vitamine și microelemente necesare organismului în dezvoltare.

5. Copturi și tartine

Carbohidrații din pâine ridică nivelul de glucide în sânge și face splina să producă mai multă insulină, ceea ce cu timpul duce la depozitarea grăsimilor. Plus la aceasta, copturile fierbinți provoacă și balonare. Mai bine le oferiți copiilor batoane naturale din cereale, fructe uscate și nuci.

 

Informații: adme.ru

Foto: adme.ru; earlofsandwichusa.com; phobia.wikia.com

Adaugă comentariu

Închide