Beneficiile incontestabile pentru sănătate ale oului de prepeliță
- 2020-06-25
- 7532
Prepelița este o pasăre de câmpie, dar tot mai des crescută în gospodării datorită beneficiilor pentru sănătate ale ouălor și cărnii acesteia. Beneficiile ouălor de prepeliță sunt numeroase, căci ele au reputația unui adevărat „medicament”. Nu au contraindicații majore, ceea ce le oferă un avantaj. Iar o cură ce include și ouă de prepeliță este benefică oricui. Elevii japonezi primesc zilnic câte două ouă de prepeliță, pentru că ajută creierul la memorarea materiei studiate.
Beneficiile ouălor de prepeliță:
1. Ne ajută avem o privire ageră. Ouăle de prepeliță conținut o doză mare de vitamina A, benefică pentru sănătatea ochilor. Conținutul lor nutrițional luptă și cu radicalii liberi din organismul nostru, îi stabilizează și previn leziuni ale celulelor corpului.
2. Țin colesterolul sub control. Pentru a menține un nivel bun al colesterolului se recomandă și consumul regulat și moderat al ouălor de prepeliță. Ele au 60% colesterol bun (HDL) și reduc nivelul colesterolului rău (LDL) din sânge, reducând astfel riscul de arteroscleroză. Colesterolul rău răspunde pentru numeroase probleme cardiovasculare (atac de cord, infract sau aritmii).
3. Stimulează dezvoltarea organismului. Consumul regulat este benefic și pentru dezvoltarea organismului uman. Conțin o cantitate mare de proteine, favorizând creșterea și dezvoltarea corpului.
Deci sunt ideale în alimentația copilului.
4. Sunt o sursă excelentă de energie pură. Ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de nutrienți, precum vitamine, minerale, antioxidanți, perfecte pentru un mic dejun sănătos. Ne pot oferi acel „zvâc” și pot ajuta inclusiv persoanele dependente de cofeină să înceapă ziua cu dreptul.
5. Bune pentru o minte ascuțită. Un consum moderat și regulat este benefic în menținerea sănătății creierului. Antioxidanții ne ajută să ne protejăm sistemul nervos. Astfel, riscul apariției problemelor neurologice ca Alzheimer este redus.
6. Reduc riscul anemiei. Deficiența de fier din organism conduce la anemie. Fierul este un nutrient vital pentru organismul uman, ce ajută la producerea de celule roșii. Ele transportă sângele oxigenat la fiecare celulă și țesut al corpului nostru, ajutând la funcționarea sa normală. Deficiența de fier contribuie la apariția stării de oboseală, senzație de slăbiciune, amețeală sau unghii fragile. Iar ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de fier.
7. Întăresc sistemul imunitar. Cât de important este să avem un sistem imunitar puternic nu mai este nevoie să o spunem. Lizina este un aminoacid esențial ce nu poate fi produs de organism. Ea ajută și la creșterea și dezvoltarea oaselor copiilor, la absorbția calciului sau la menținerea echilibrului de azot în organism. Ouăle de prepeliță conțin lizină, contribuind la menținerea unui sistem imunitar puternic.
8. Ajută la menținerea sănătății dinților. Ouăle de prepeliță conțin zinc ce ajută la menținerea unei danturi sănătoase.
9. Scad tensiunea arterială. Prezența potasiului din ouăle de prepeliță ajută la reducerea tensiunii arteriale. Acest mineral are acțiune vasodilatatoare, ceea ce scade încordarea și stresul pe care îl resimt vasele noastre sangvine. Comparativ cu ouăle de găină, ouăle de prepeliță au un conținut de potasiu mai mare.
10. Oferă un imbold pentru metabolism. Vitamina B din ouăle de prepeliță ajută la o activitate metabolică ridicată a organismului, inclusiv a funcțiilor hormonale și enzimatice.
11. Piele strălucitoare și elastică. Lizina ajută și la formarea colagenului, principala proteină structurală. Ea se găsește în țesutul conjunctiv al organismului uman, cel care ne ajută să avem o piele sănătoasă și elastică.
Sursa: tarabavirtuala.ro; kolobok.ua