Cele mai mari greșeli în alimentația copiilor

Cele mai mari greșeli în alimentația copiilor

România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, care este un factor de risc important pentru apariția diabetului. Iar Moldova nu este departe de statul vecin, la noi în țară fiecare al doilea om având kilograme în plus sau chiar obezitate.

Potrivit specialiștilor, aproape 70% dintre cazurile de diabet de tip 2 ar putea fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Care sunt cele mai mari greșeli în alimentația copiilor aflăm de la prof. dr. Gabriela Radulian de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Prof. Dr. Nicolae Paulescu.

Diabetul zaharat reprezintă astăzi o adevărată epidemie la nivel mondial, în contextul în care estimările pentru anul 2040 arată că vor fi 642 de milioane de pacienți cu diabet zaharat”, a spus Gabriela Radulain într-un interviu pentru postul din România Digi 24.

Pornind de la faptul că obezitatea este principalul factor de risc de diabet zaharat de tip 2, prezența diabetului la copii ne determină să ne gândim că putem să prevenim obezitatea de la vârste cât mai fragede. Acest lucru numai printr-un comportament alimentar cât mai sănătos.

Problema la copii este legată de alimentația de tip fast-food, alimentație extrem de bogată energetic, dar care nu aduce prea mulți nutrienți. De asemenea, o altă problemă este lipsa activității fizice.

Zahărul din alimentație poate fi înlocuit prin fructe, care aduc puține calorii și sunt bogate în vitamine și elemente minerale.

Pentru a satisface această poftă de dulce, mămicile ar trebui să facă prăjituri în casă sau să le înlocuiască cu fructe. De asemenea, trebuie să învățăm copiii să consume și legume pentru că și legumele creează premisele unei alimentații sănătoase.

Republica Moldova ocupă locul 72 din 188 în topul țărilor cu cele mai multe persoane supraponderale, întocmit de Organizația Mondială a Sănătății. Fenomenul se manifestă mai mult în oraşe, unde 16 la sută dintre locuitori suferă de obezitate. În sate, rata este de aproape 15%. Specialiştii atrag atenţia că femeile sunt mult mai predispuse spre greutate excesivă, 17 la sută dintre ele fiind obeze.

 

Foto simbol: 1zoom.me

Adaugă comentariu

Închide