De ce ouăle Kinder sunt interzise în SUA?

De ce ouăle Kinder sunt interzise în SUA?

Populare în Republica Moldova, dar şi în alte ţări, ouăle Kinder sunt considerate în SUA un pericol de moarte pentru copii.

Acest ou de ciocolată, învelit în staniol colorat şi care conţine o surpriză în interior, este interzis de legile SUA. Pentru cei care nu sunt la curent cu această lege şi se întreabă care este logica, vă oferim noi o explicaţie: primind un aliment în care este introdus un produs nealimentar, copilul l-ar putea înghiţi.

La nivel mondial s-au înregistrat doar două cazuri oficiale în care ouăle Kinder au condus la moartea unui copil. Astfel, o lege din 1938 interzice comercializarea pe teritoriul american a tuturor dulciurilor care conţin jucării, pe motiv că acestea pot fi înghiţite accidental.

Potrivit National Post, în fiecare an, peste 60.000 de ouă Kinder sunt confiscate la graniţa SUA de către autorităţi, iar amenda pentru introducerea acestor dulciuri în America poate ajunge şi la 2.500 de dolari. În 2012, site-ul oficial al Casei Albe a lansat o petiție pentru a legaliza comercializarea ouălor Kinder în Statele Unite. Nu s-au strâns suficiente semnături, așa că inițiativa a fost abandonată.

Foto: i.ytimg.com

Adaugă comentariu