E normal ca un copil de 3 ani să mănânce mult înainte de somn? Opinia doctorului Komarovskii

E normal ca un copil de 3 ani să mănânce mult înainte de somn? Opinia doctorului Komarovskii

O masă prea bogată înainte de somn poate duce la creșterea în greutate și, respectiv, la apariția problemelor de sănătate. Dar acest lucru nu este valabil și în cazul copiilor care sunt foarte activi în timpul zilei.

De această părere este medicul pediatru Evghenii Komarovskii care și-a exprimat opinia pe portalul informațional komarovskiy.net.

Un tată s-a adresat pediatrului menționând că fiul său de 3 ani este foarte zbânțuit și toată ziua practic nu mănâncă nimic. Apoi, înainte de somn, i se face foame și începe a cere ba una ba alta de mâncat. Tatăl a precizat că împreună cu soția sa au început să hrănească bine copilul anume înainte de somn, iar el mănâncă bine și destul de mult. Dar părinții își fac griji dacă nu e periculos să-l hrănească târziu.

Evghenii Komarovskii a menționat că masa prea bogată înainte de somn ar trebui să-i pună în gardă pe părinți dacă fiul lor ar sta toată ziua în fața calculatorului sau a televizorului, să refuze orice fel de activitate fizică, dacă ar începe să adauge prea mult în greutate etc.

Dar dacă un copil este foarte activ ziua și nu are chef să mănânce, iar seara înțelege că îi este foame, atunci acesta este regimul său natural și părinții nu trebuie să se îngrijoreze.

 

Foto: likar.info

Adaugă comentariu