Puiul din comerț nu e cea mai sănătoasă carne pentru consum. Recomandările nutriționiștilor

Puiul din comerț nu e cea mai sănătoasă carne pentru consum. Recomandările nutriționiștilor

Carnea de pui din comerț este una dintre cele mai accesibile. Însă nutriționiștii avertizează că aceasta nu e cea mai sănătoasă și oferă alternative. Dar acestea nu sunt la fel de accesibile.

Struțul și curcanul sunt în capul listei nutriționiștilor. Abia apoi aceste tipuri de carne sunt urmate de cea de pui. Însă atenție, pielița de pui nu trebuie consumată, pentru că se consideră că poate cauza cancer.

Pentru cei care vor alternative la porc, carnea de pasăre e varianta cu beneficii maxime. Conţine proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, are un conţinut scăzut de grăsimi dăunătoare, fiind recomandată în dieta celor care au colesterolul ridicat.

Dintre toate tipurile de carne de pasăre, struţul şi curcanul sunt cele mai bune, după părerea mea. Carnea de curcan e bogată în acizi linoleici conjugaţi care au proprietatea de a redistribui grăsimea şi are acţiune anticancerigenă. În plus, faţă de curcan, carnea de struţ e bogată în grăsimi omega 3 cu lanţ lung, acizi graşi esenţiali, care asigură o bună funcţionare a creierului, a inimii şi întăreşte sistemul imunitar”, afirmă doctorul Gheorghe Mencinicopschi. Aceste tipuri de carne nu trebuie prăjite.

Cât priveşte carnea de pui, medicul recomandă puiul ecologic. „Puiul ecologic are o carne sănătoasă şi este uşor de digerat, cu o valoare nutritivă ridicată. Spun acest lucru pentru că puiul ecologic e crescut într-un sistem monitorizat, păsările sunt hrănite la sol, au acces la iarbă şi la nisip, fără antibiotice şi hormoni”, a explicat nutriţionistul.

Un alt nutriționist, Nicolae Hâncu, spune că carnea de pasăre ar trebui mâncată de trei ori pe săptămână, în porţii de 100-150 de grame. „Joi şi vineri se pot mânca legume şi paste brune, includ aici şi orezul negru. Sâmbăta şi duminica mâncaţi peşte”, a adăugat acesta.

 

Informații: doctorulzilei.ro

Foto simbol: doctoroz.com

Adaugă comentariu