Cercetătorii au stabilit că copiii ai căror mame revin la muncă se dezvoltă mai bine

Cercetătorii au stabilit că copiii ai căror mame revin la muncă se dezvoltă mai bine

Cercetătorii din Universitatea Oxford și Colegiul economic londonez au desfășurat o cercetare și au stabilit că micuții care cresc în familiile în care mama are un loc de muncă se dezvoltă un pic mai bine decât cei ai căror mame stau în concediu de maternitate și petrec tot timpul cu copilașii lor. Despre aceasta scrie portalul kolobok.ua.

Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion format din 800 de mame și fiecare urma să povestească despre statutul său social – angajată sau șomeră, iar apoi să descrie comportamentele copiilor lor de 2-3 ani. S-a observat că micuții mamelor cu posturi de muncă au abilități mai dezvoltate în medie cu circa 5-10%. Totul se explică prin faptul că mamele care revin la muncă își dau copiii la grădiniță mai devreme decât cele care nu muncesc, iar copiii care interacționează în colectiv deprind mai repede abilitățile precum vorbirea sau auto-deservirea etc.

De asemenea, s-a constatat că și copiii care interacționează mai des cu bunicii sunt mai bine dezvoltați decât ceilalți de vârsta lor, dar care nu beneficiază de o astfel de comunicare.

 

Foto: kolobok.ua

Adaugă comentariu