Cum nu ar trebui să acționeze părinții când copiii au o criză de isterie

Cum nu ar trebui să acționeze părinții când copiii au o criză de isterie

Isteriile copiilor îi pun într-o situație neplăcută pe părinți și aceștia deseori acționează greșit. Potrivit portalului specializat – copilul.ro – sunt anumite acțiuni pe care părinții nu ar trebui să le facă atunci când copilul are o criză de isterie.

Vedeți în articol ce acțiuni nu se recomandă într-o astfel de situație:

1. Să vă ieșiți din fire și să treceți la ofensivă, să deveniți agresivi

O astfel de reacție va duce la ceea că conflictul apărut se va intensifica, iar manifestările copilului se vor înrăutăți. Un sfat: respirați adânc, numărați până la zece și apoi încercați să calmați spiritele.

2. Nu râdeți de copil și nu ironizați pe seama ieșirii sale.

Copilul și așa are sentimente negative - furie, teamă, frustrare etc. Dacă râdeți de el atunci când se tăvălește ori îl ironizați poreclindu-l, nu ii vei transmite cel mai bun mesaj.

3. Nu plecați de lângă el într-un astfel de moment.

Copilul se tăvălește pe jos, țipă și plânge de mama focului, iar dacă plecarea de lângă el credeți că are efect calmant, atunci vă înșelați. Atunci când li se spune ca vor fi lăsați singuri, cei mici intră în panică și trăiesc un sentiment de abandon.

4. Nu-i „dați mită”.

Când sunt disperați să calmeze un copil care are isterie mulți părinți fac greșeala de a-l mitui pentru a se calma. Daca apelezi la această metodă, atunci tot ce va înțelege copilul va fi că dacă se poartă urât, primește dulciuri sau jucării.

5. Nu încercați să-i vorbiți imediat.

Comunicarea este una dintre cele mai bune tehnici de disciplinare a copilului, însă trebuie folosită inteligent. Atunci când este dominat de furie, resentimente, supărare, ultimul lucru la care se gândește un copil este să-și asculte părinții. Nu înseamnă că trebuie ignorat cel mic, dar este indicat să vorbiți cu el cu propoziții scurte - "sunt aici", "totul va fi bine", "știu că ești supărat", "voi aștepta să te calmezi". Iar discuțiile mai detaliate le lăsați pentru momentul când se calmează.

 

Foto simbol: rebenkoved.ru

Adaugă comentariu

Închide