La cele mai solicitate școli din Chișinău s-a încheiat înscrierea copiilor în clasa I din prima etapă

La cele mai solicitate școli din Chișinău s-a încheiat înscrierea copiilor în clasa I din prima etapă

Din 134 de instituții de învățământ primar și secundar din capitală, doar 28 au acoperită rata de înscrie a copiilor în clasa I chiar din prima etapă. Daniela Şalari, specialist principal al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, a spus pentru IPN că în 106 şcoli au rămas neacoperite 2148 de locuri.

Potrivit Danielei Şalari, comparativ cu anul trecut, rata de acoperire este la același nivel. „Cele mai solicitate şcoli nu mai au locuri disponibile pentru înscrierea în clasa I. Vorbim de Liceul „Mircea Eliade”, „Ion Creangă”, „Mihai Viteazul etc. Aceste instituții întotdeauna au o solicitare mult prea mare. La aceste instituții care și-au acoperit locurile din prima etapă nimeni nu mai poate înainta vreo cerere în a doua etapă”, a spus specialista.

A doua etapă de înscriere a copiilor care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă va avea loc în perioada 1-24 august. Pe data de 25 august va fi validată și afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.

 

Foto simbol: zab-nanny.ru

Adaugă comentariu

Închide