O nouă invenție: cărțile tactile care ajută copiii orbi să citească

O nouă invenție: cărțile tactile care ajută copiii orbi să citească

Lumea este în continuă dezvoltare, iar în fiecare zi apare câte o nouă invenție care are o influență deosebită asupra dezvoltării vieții oamenilor. Una dintre aceste invenții este crearea cărților tactile menite să schimbe viața copiilor cu deficiențe de vedere.

O echipă de la Universitatea din Boulder, Colorado, a creat un nou proiect cu ajutorul căruia paginile cărților cu multe imagini și puțin text pot fi convertite în cărți ilustrate în format 3D, oferind copiilor cu deficiențe de vedere șansa de a urmări poveștile în timp ce părinții le citesc cu voce tare.

Tom Yeh, profesor de informatică în cadrul universității, spune că scopul proiectului „Tactile Picture Books” (Cărți tactile) este de a îmbunătăți viața oamenilor folosind doar o imprimantă 3D. „Proiectul este unul mai dificil decât credeam, însă rezultatul este îmbucurător atât pentru noi, cât și pentru acești copii”.

Surprinzător este și faptul că de aceste cărți se pot folosi absolut toți cei care au nevoie, iar pentru asta ai nevoie de o imprimantă 3D, fișierele digitale ale cărților ilustrate pot fi descărcate absolut gratis din librăria online.

 

Foto: dezeen.com

Adaugă comentariu