STUDIU: Copiii mai rebeli vor fi adulți de succes

STUDIU: Copiii mai rebeli vor fi adulți de succes

Mulți părinți își fac griji și își pierd răbdarea dacă au copii rebeli acasă, deoarece consideră că aceștia merg pe o cale greșită dacă nu-i pot controla. Dar rezultatele unui studiu recent au arătat că cei mai rebeli copii tind să devină adulți de succes. Cercetarea a fost realizată de oameni de știință de la Universitatea din Tübingen, Universitatea din Houston, Universitatea din Luxemburg și Universitatea din Illinois.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 745 de persoane, care au fost analizate de la 12 până la 25 de ani, timp de 40 de ani. Experții au studiat modul în care caracteristicile și comportamentul micuților în copilărie ar putea prezice succesul la vârsta adultă.

Rezultatele au scos la iveală influențe directe și indirecte ale caracteristicilor studenților, precum nerespectarea regulilor și sfidarea autorității părintești de-a lungul vieții cu succes profesional”, se arată în studiu. 

Așadar, dacă copilul tău are atitudini rebele nu trebuie să te îngrijorezi excesiv. Acesta este un indiciu că în viața de adult va avea succes mai mare.

 

Sursa: fishki.net

Adaugă comentariu

Închide