Sugestii cum putem ajuta copilul timid să fie activ la școală

Sugestii cum putem ajuta copilul timid să fie activ la școală

Timiditatea copilului poate fi o problemă pentru el, îl poate împiedica să se adapteze la școală, să-și facă prieteni, să comunice cu colegii și profesorii. De aceea părinții pot încerca unele sugestii din articolul de mai jos ca să-l ajute pe micuț să depășească timiditatea și să devină mai sociabil.

 

Folosește evenimentele interesante de la școală pentru a-l face curios.

De exemplu, dacă la școală se apropie o serbare importantă, dar copilul este prea timid pentru a participa activ la un astfel de eveniment, vorbește cu el din timp. Stimulează-i curiozitatea povestindu-i despre cât de frumos este la un astfel de eveniment, ce fac ceilalți, ce satisfacție poate avea dacă are un mic rol în organizarea serbării etc.

Oferă-i ajutor la interacțiunea cu colegii.

Copilul timid își face mai greu prieteni. Are nevoie de ajutor în acest sens. Deci, ajută-l să stabilească o relație de prietenie cu unul sau doi colegi. Invită-i acasă la voi și du-l pe cel mic în vizite la ei.

Asistă la câteva ore de la școală.

Copilul timid se simte cel mai confortabil în preajma părinților. Vorbește cu profesorii să-ți permită să asiști la câteva ore. Fii acolo în special când copilul este ascultat în fața clasei. Prezența ta îi va scădea nivelul de anxietate. Însă nu asista chiar la toate orele de la școala, deoarece ar putea deveni dependent de prezenta ta pentru a fi activ la ore.

Încurajează-i pasiunile!

În cazul in care copilul are o materie preferată, profită pentru a-l stimula să aprofundeze cunoștințele în acel domeniu. Materiile preferate îl pot ajuta să depășească timiditatea și sa fie mai activ la școală. Încurajează-l să-și facă prieteni printre colegii care au aceleași pasiuni, astfel se va simți mai confortabil în preajma lor.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: o-krohe.ru

Adaugă comentariu

Închide