Autoritățile au găsit un lot de hrișcă cu gâze la Grădinița 157 din capitală

Autoritățile au găsit un lot de hrișcă cu gâze la Grădinița 157 din capitală

Mai mulți părinți care au copii la Grădinița nr. 157 din capitală au semnalat că copiii au primit la masă terci cu impurități, iar verificările efectuate de autoritățile responsabile au demonstrat că în lotul de hrișcă se conțin gâze.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Educație, toată cantitatea de hrișcă a fost sigilată și retrasă din instituție pentru a fi întoarsă producătorului. Totodată, directorul instituției a fost sancționat disciplinar.

Potrivit Agenției de presă IPN, după ce, în data de 14 noiembrie, pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu hrișcă ce conținea insecte, la grădinița respectivă s-a deplasat un grup de specialiști care a verificat loturile de hrișcă livrate de agentul economic SRL „Prodagrotrade” (la data de 6 octombrie – 50  kg și la data de 2 noiembrie – 50 kg). S-a constata că ambele loturi conțineau impurități. Hrișca este ambalată în pachet cu marca „Sofi”, producător „Moldagroproduct” SRL.

Direcția generală precizează că pe 8 noiembrie în cadrul Grădiniței nr. 157 a fost efectuat un control la care s-au mai depistat unele încălcări în procesul de alimentare a copiilor. Astfel, în contextul actelor de constatare a rezultatelor verificărilor din 8 noiembrie și 14 noiembrie, precum și de nota explicativă a directorului interimar al grădiniței, Mariana Sclifos, Direcția a decis sancționarea disciplinară a acesteia, conform prevederilor Codului Muncii și legislației în vigoare.

 

Foto: facebook.com

Adaugă comentariu

Închide