Cheltuielile din fondurile adunate de părinți vor fi afișate pe un panou la intrare în școală sau grădiniță

Cheltuielile din fondurile adunate de părinți vor fi afișate pe un panou la intrare în școală sau grădiniță

Cheltuielile din banii alocați de părinți vor fi afișate pe un panou la intrarea în școlile și grădinițele din capitală. Asta a cerut primarul general Ion Ceban la ședința serviciilor Primăriei. „Ajunge cu cumpăratul mărgelelor, lănțișoarelor de aur, genților de la Gucci”, s-a adresat Ceban șefilor instituțiilor de învățământ, scrie agora.md.

Informațiile cu privire la banii colectați de la fiecare părinte urmează să fie, începând cu data de 15 februarie, amplasate în fiecare instituție, cu destinația exactă a cheltuielilor. Vom merge în fiecare instituție de învățământ să verificăm aceste lucruri. Unde vor fi abateri, vom discuta cu totul altfel. Orice instituție va fi sancționată dacă nu vor fi plasate datele. Vom începe controalele aleatoriu”, a declarat primarul.

De asemenea, primarul a cerut ca toate direcțiile municipale să publice pe site-urile lor, până pe 10 februarie, informații cu privire la planurile de achiziții pentru 2020 și procurările de bunuri din 2019.

Iar Direcția generală educație, tineret și sport trebuie să publice, până în data de 10 a fiecărei luni, datele despre cheltuielile din luna precedentă, grupate pe categorii.

 

Foto simbol: protv.md

Adaugă comentariu