Grădinițele urmează să se redeschidă treptat

Grădinițele urmează să se redeschidă treptat

Grădiniţele din Chişinău se vor redeschide treptat şi doar după ce autorităţile municipale vor primi recomandările Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Anunţul a fost făcut de viceprimarul capitalei Angela Cutasevici.

Noi am solicitat avizul ANSP şi al OMS cu referire la condiţiile de redeschidere a grădiniţelor, ştim că există o solicitare foarte mare, dar trebuie, totuşi, să luăm în calcul toate riscurile care pot apărea în anumite situaţii”, a menţionat Angela Cutasevici, citată de trm.md.

Între timp, un membru al echipei Odoraș a observat că se efectuează de către părinți lucrări de îngrijire a teritoriului la o grădiniță din sectorul Buiucani, ceea ce ne dă de înțeles că se pregătește revenirea micuților la instituție.

În acelaşi timp, elevii continuă să studieze de la distanţă. Potrivit municipalităţii, pe platforma „Educaţie Online” au fost încărcate 1200 de lecţii şi 260 de cărţi digitale. Platforma „Educaţie Online” este destinată pentru 331 de mii de elevi din învăţământul general, dar şi pentru 10.000 de copii cu dificultăţi de învăţare şi deficienţe care nu frecventează şcoala. Lecţiile video sunt transmise prin intermediul mai multor televiziuni şi portaluri online de ştiri.

Adaugă comentariu