Încă o soluție pentru lipsa de bucătari în grădinițe - mâncarea să se transporte din licee

Încă o soluție pentru lipsa de bucătari în grădinițe - mâncarea să se transporte din licee

Mâncarea la grădinițele din capitală să fie adusă de la licee - este una dintre soluțiile la care se gândesc autoritățile pentru a rezolva problema lipsei de bucătari. Viceprimarul Nistor Grozavu care a prezidat a propus ca la grădinițele unde nu sunt bucătari, bucatele să fie livrata de la liceele din apropiere, scrie protv.md

Grozavu susține că nu exista un cadru legal pentru practicarea cateringului la instituțiile de învățământ, însă lucrurile ar trebui grăbite pentru ca cele câteva sute de copii să poată merge la grădiniță. 

Însă șefa Direcției educație spune că trecerea la un sistem de catering ar putea fi complicată – este nevoie să fie stabilite metodele de livrare, asigurată calitatea alimentelor și luată în calcul opinia specialiștilor. Rodica Guțu crede că e mai bine ca în instituții să fie angajați elevi de la școlile profesionale. 

Acum în capitală rămân închise 7 grădinițe – două pentru că nu sunt bucătari, iar 5 pentru că nu s-au încheiat lucrările de reparație. În instituțiile preșcolare din capitală nu se ajung nici educatori, acum fiind peste 460 de locuri vacante. 

 

Foto simbol: i-babushka.com

Adaugă comentariu