La o grădiniță din capitală părinții sunt obligați să cumpere televizoare în grupe

La o grădiniță din capitală părinții sunt obligați să cumpere televizoare în grupe

Problemele se țin lanț în grădinițele de la noi din țară. În unele instituții preșcolare li se cere părinților să colecteze o sumă anumită de bani pentru a cumpăra televizoare în grupe. Părinții se arată revoltați de această inițiativă venită din partea educatorilor.

În loc să citească povești, să deseneze, să cânte sau să meargă la plimbare, educatorii încearcă să-și ușureze munca și pun copiii în fața televizoarele pentru a privi desene animate. Asta se întâmplă la grădinița nr. 225 din capitală unde părinților copiilor din grupa pregătitoare li se solicită să cumpere câte un televizor în fiecare grupă, în total fiind solicitate șapte televizoare.

Contactată de revista Odoraș, directoarea grădiniței nu a vrut să ne ofere un răspuns. Mai mult ca atât, auzind întrebarea reporterului aceasta a închis telefonul.

Această practică este absolut ilegală și mult mai grav este faptul că în așa ritm riscăm să educăm o generație robotizată. Specialiștii trag un semnal de alarmă asupra acestui fenomen și interzic accesul copiilor în fața televizoarelor mai mult de 30 de minute pe zi, deoarece acest lucru le poate provoca probleme de sănătate.

„Nu înțeleg, pentru ce copiilor televizor într-o grădiniță, dacă au activități și plimbări zilnice sau îi ducem la grădiniță sa se uite la TV???”, se arată revoltată una dintre administratoarele Grupului Părinților Solidari de pe Facebook.

„Ce vor arăta la TV? Pentru a arăta ceva trebuie și un laptop conectat. Nu e de ajuns că acasă copiii stau în preajma aparatelor ce eman[ unde. Acum încă și la grădiniță trebuie să stea într-un spațiu închis cu laptopuri, imprimante, televizoare, telefoanele mobile ale educatorilor?”, se întreabă unul dintre părinți.

„Din câte știu eu, copilul la grădiniță se duce pentru a se juca și a se ocupa cu ceva... la televizor se poate uita și acasă. Plus la asta, televizorul cumpărat va sta în grupă până vor pleca copiii de la grădiniță, după care cineva îl va lua acasă”, afirmă un alt părinte.

Contactați telefonic reprezentații Ministerului Educației nu au răspuns pentru a veni cu o reacție referitor la acest subiect. Cert este faptul că colectarea banilor în grădinițe și școli este considerată o acțiune de corupere. Legea prevede ca părinții să achite doar taxa pentru alimentație.

Foto simbol: organwiseguys.com

Adaugă comentariu